Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha eladók egy autót milyen...

Ha eladók egy autót milyen illetékek, fizetnivalók lesznek az állam felé?

Figyelt kérdés
Vettem mondjuk 100 Ft-ért, és aladom 110-ért, de közben költöttem rá egy csomót. Így milyen fizetési kötelezettségeim keletkeznek?
2021. febr. 9. 10:24
 1/4 A kérdező kommentje:

Hülye kérdés, de az eladásból származó bevételem után kell adóznom?

/bocs a helyesírási hibákért

2021. febr. 9. 10:25
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Semmilyen.
2021. febr. 9. 10:29
 3/4 D. Brasco ***** válasza:
100%

Igen kell adóznod,de csak bizonyos elért összeg mellett,azt is egy évre vetítve,de a nav honlapján megtalalod pontosan.

Viszont ne higy azt hidd hogy a peldadban vazolt piti öszeggel barki foglalkozik.

2021. febr. 9. 10:42
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha jól emlékszem, évi 600 ezer a limit. Azaz ha mondjuk 2018-ban vettél egy autót 3 millióért, amit most 3,5-ért adsz el, nincs semmi teendőd. Ha 3,7-ért adod el, akkor viszont már igen, mivel 600 ezernél nagyobb a különbözet. Hogy pontosan kinek és mit kell fizetned ebben az esetben, azt nem tudom, de a NAV biztos tud segíteni.

Javítson ki valaki ha tévedek, de anno utánanéztem és így emlékszem.

2021. febr. 9. 11:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!