Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nagyon megviselne ha megszünte...

Nagyon megviselne ha megszüntetnék a közeljövőben a manuális váltókat?

Figyelt kérdés
nincs jogsim, de valahogy az él bennem hogyha már a modern technika lehetővé tette, miért nem választ az emberek többsége automata váltós kocsit? (nem tudom az arányokat, csak hasraütésszerűen mondtam) szóval, ha csak így paraszti ésszel belegondolok, egyel kevesebb dolog amire pluszban kell figyelni, jobban tudsz figyelni útra, környezetedre stb...nekem alap lenne ha valamikor jogsit szerzek, automata legyen. tudom hogy hatalmas hátrány később hogy nyilván erre korlátozzák a jogsid, de ha az autógyártás ráállna és kiszorítanák a manuálosokat, azt az emberek nagy része zokon venné? mit gondoltok?
2021. febr. 7. 19:57
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
#7 Pont hogy városban és dugóban a leghasznosabb az automata mert nem kell egyfolytában a kuplungon ugrálnod amikor 10 centiket mennek az autók egyenként és egyfolytában váltogatni kéne
2021. febr. 7. 21:18
 12/20 anonim ***** válasza:
33%

Én a régebbi automatákról hallottam, hogy nem jók, még ismertem is olyat aki inkább vett egy manuális váltósat.

De simán lehet h ebben nincs igazam, nem jártam annyira utána a dolognak :)

2021. febr. 7. 21:22
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

"miért nem választ az emberek többsége automata váltós kocsit"

Az emberek többsége már automatát vásárol. Itt a keleti régióban, ahol fél millió még nagy pénznek számít, tudnak még eladni kézi váltóval autókat. Persze van 1-2 kivétel a sportkocsik között, de ott már kuriózum kedvéért tartják csak meg.

A hibrid és elektromos autók esetén kizárt a kézi váltó. A benzines és dízel esetén meg jobb fogyasztást és károsanyag kibocsátást lehet elérni automatával (régen fordítva volt), így azok terén is inkább arra állt rá az ipar. A kisértékű autók kivételével már elég ritka olyat találni, amiben egyáltalán opció a kézi váltó.

Szóval, ha megvisel, ha nem, pár év múlva már új autókban nem lehet kézi váltót kérni.

Engem személy szerint hidegen hagy. 10+ évig vezettem kézi váltósat, mondhatjátok nekem, hogy reflexszerű, meg megszokod... amikor napi 2 órát dugózol, nem akarok folyamatosan kuplunggal vacakolni. Én átálltam automatára, nem bántam meg.

2021. febr. 7. 21:27
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

#7:

"Az automata váltós kocsi többet fogyaszt"

20-30 évvel ezelőttiek igen, de legalább 10 éve már ez megfordult.

"Városban, ahol sokat kell megállni és elindulni, nem praktikus (ehhez nem tudok magyarázatot adni, ezt úgy mondták nekem)."

Máskor kérdezz rá, hogy mire gondolt a költő. Gyakorlati tapasztalatom az, hogy sokkal praktikusabb. Pont a városi araszolás miatt vettem automatát.

2021. febr. 7. 21:30
 15/20 anonim ***** válasza:
80%

És hogy szűntetik meg? kiszerelik a kocsijaimból? :D

Mert új autót ebben az életemben már nem szeretnék venni. :)

2021. febr. 7. 21:35
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Egy hagyományos bolygóműves vagy egy duplakuplungos automatára bármikor elcserélném a manuális váltót. Sajnos az olcsó autókban többnyire gagyi, robotizált váltó van, ami borzalmas.
2021. febr. 7. 22:20
 17/20 anonim ***** válasza:
Igazából míg nem kell rákölteni addig m1.
2021. febr. 7. 22:46
 18/20 anonim ***** válasza:
47%
Az emberek nagy része, ha egyszer kipróbálja az automatát, soha nem kivánja többet a kéziváltót.
2021. febr. 7. 22:53
 19/20 anonim ***** válasza:
71%
Hát a klasszikus hidrodinamikus automatával semmi bajom. de jobban szeretem a kézit, de ezekkel a mai robotizált váltók robogóváltók, meg dsg, na ezek nem kellenek nekem.
2021. febr. 7. 22:57
 20/20 anonim ***** válasza:
66%

Engem nem, addig kapálóztam csak a manuálisért, amíg meg nem lett a DSG-s, sportos autóm.

Véleményem szerint versenypályás játékon kívül a közutakon nincs olyan szituáció, amikor jobb a manuális. Okosabb, gyorsabb, pontosabb, precízebb stb. Ha bele akar nyúlni az ember, akkor F1 kormányfülekkel ezt is jobban meg tudja tenni. Bár még az átlag sofőrnél kicsit jobb sem nagyon tud jobban váltani.

Akik az élményre szoktak hivatkozni azoknak persze nem lehet megmagyarázni ezt:)

Szerintem nem az adja az élményt a váltásban, hogy rugdos az ember egy pedált, vagy rángat egy seprűnyelet.

2021. febr. 8. 07:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!