Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nagyon megviselne ha megszünte...

Nagyon megviselne ha megszüntetnék a közeljövőben a manuális váltókat?

Figyelt kérdés
nincs jogsim, de valahogy az él bennem hogyha már a modern technika lehetővé tette, miért nem választ az emberek többsége automata váltós kocsit? (nem tudom az arányokat, csak hasraütésszerűen mondtam) szóval, ha csak így paraszti ésszel belegondolok, egyel kevesebb dolog amire pluszban kell figyelni, jobban tudsz figyelni útra, környezetedre stb...nekem alap lenne ha valamikor jogsit szerzek, automata legyen. tudom hogy hatalmas hátrány később hogy nyilván erre korlátozzák a jogsid, de ha az autógyártás ráállna és kiszorítanák a manuálosokat, azt az emberek nagy része zokon venné? mit gondoltok?
2021. febr. 7. 19:57
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
48%
Engem személy szerint nem viselne meg, mert nem vennék kézi váltós kocsit. De oké, kinek melyik a jobb.....
2021. febr. 7. 20:04
 2/20 anonim ***** válasza:
91%
Egyáltalán semmi nehézséget nem látok a manuális váltó kezelésben. Mivel már nagyon megszoktam, igen, biztos nehézséget okozna a váltás. Amúgy nem kell "külön figyelni rá", annyira beleivódik egy idő után az emberbe, reflexszerűen megy.
2021. febr. 7. 20:05
 3/20 anonim ***** válasza:
89%

Városba szerintem csak automatát, vagy elektromosat érdemes venni.

Hosszabb útra én személy szerint gyűlölöm az automatát, össze-vissza kapcsolgat állandóan, lelassítasz 40-re, ő marad 5ösben, rálépsz a gázra, akkor eltelik pár másodperc mire rájön hogy jaa, visszább kellene váltani, na akkor visszaveszi 2-esbe és kirepül alólad az autó...Borzasztó. Az újabb automaták is ugyanolyan szarok, mint a régiek voltak. Gyorsabban csinálják amit csinálnak, de ugyanolyan szarul. Havas csúszós úton szintén halál vele közlekedni, én egyszer egy céges Golf-ot majdnem azért törtem össze mert havas lejtőn hiába raktam be manuálisan 1-es fokozatba a váltót és próbáltam volna motorfékkel csorogni lefele, ő erőszakosan azonnal visszarakta 2-esbe, aminek a hatására nekem viszont nyomnom kellett a féket, ami miatt viszont csúszott az autó...Egyszóval azért megvan az árnyoldala szerintem az automatának.

2021. febr. 7. 20:10
 4/20 anonim ***** válasza:
89%
Ha csak az lenne nem érdekelne, megszoknám. De biztos nem adnék ki plusz pénzt azért mert automata váltós egy auto nem manuális. Akinek plusz erőfeszítést, figyelmet, koncentrálást igényel a váltó használata az ne üljön autóba, automata váltósba se mert alkalmatlan a vezetésre.
2021. febr. 7. 20:11
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
18 éve zavart volna (akkor szereztem jogosítványt). Akkor azt hangoztattam, hogy az automata váltó elveszi a vezetés élményét. Kb. 350 ezer kilométert vezettem manuális váltóval felszerelt kocsikkal. Kb. fél éve kaptam céges autóként egy hibrid Toyotát cvt váltóval, azóta csak azt hajtogatom, hogyan tudtam eddig e nélkül élni? Sokkal kényelmesebb és ugyanúgy meg van a vezetés élménye. Amúgy például az USA-ban szinte minden autó automata váltós és Nyugat-Európában is már azok az újonnan eladott autók többsége. Magyarországon azért nem terjedt el annyira, mert nem minden modellhez rendelhető, ha pedig igen, akkor nem az alap motorhoz és felszereltséghez. Ezekre pedig sajnos nincs pénze az embereknek. Én sem vettem volna meg ezt a Toyotát annyiért, amennyi az ára. Továbbá sokan félnek tőle, hogy sokba kerül a javítása, illetve még az van a köztudatban, hogy az automata váltós kocsi többet fogyaszt.
2021. febr. 7. 20:16
 6/20 anonim ***** válasza:
78%
Azt se bánnám ha az életben nem kellene többé váltóhoz nyúlni.
2021. febr. 7. 20:31
 7/20 anonim ***** válasza:
22%

Az automata váltós kocsi többet fogyaszt (ha nem akkor az már a drága kategória) + maga az autó is drágább.

Városban, ahol sokat kell megállni és elindulni, nem praktikus (ehhez nem tudok magyarázatot adni, ezt úgy mondták nekem).

Sokan 600-700ezer forintért vesznek használt autót, na ott nem igen lehet automataváltós autót kapni (ha igen inkább ne vedd meg, a 10-25 évvel ezelőtti váltók nem voltak valami sárkányosak- biztos ki lehet fogni, de általánosságban nem jók).

+ a sima váltó se okoz semmi problémát, egy idő után már nem koncentrálsz a váltásra hanem atomatikusak lesznek a mozdulatok, kb észre se veszed h váltasz.

2021. febr. 7. 20:35
 8/20 anonim ***** válasza:
90%
Én kimondottan szeretem a manuális váltót. Olyan, mint a biciklivel sem megerőltető a tekerés, pont az adja az élvezetet.
2021. febr. 7. 20:58
 9/20 anonim ***** válasza:
62%
Én zokon venném, ha elvennék az autózásból az egyik szórakozásomat. De egyhamar nem fogják. A lehetőség viszont mindenkinek adott, hogy ha automatára vágyik, akkor azt vegyen.
2021. febr. 7. 21:02
 10/20 anonim ***** válasza:
Még nem vezettem automata váltót de nem lenne nekem nagy érvágás,ugyan van egy feeling amit a manuális nyújt de az emberek 95%-ának jobb lenne automata mert nem olyan autókkal mennek amik valódi élményt tudnak nyújtani.A probléma inkább az hogy a mi 15 éves autóparkunknál igenis számít az hogy automata mert egy restaurálásnál bőven lehet 6 számjegyű a vége kézinel meg max kuplungcsere jön szóba az meg jóval olcsóbb.És a 15-20 éves automaták főleg az 1 millió alatti autókban amikkel a legtöbb ember megy még elég rosszak,többet fogyasztanak nem váltanak olyan jól mint a modernek.Ritkábbak is,és felárat is elkérnek érte ugyanúgy mint egy új autónál.
2021. febr. 7. 21:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!