Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 2 felnőtt + 2 kisgyereknek...

2 felnőtt + 2 kisgyereknek valóban egy nagy kombi autó kell?

Figyelt kérdés
Most egy kisebb városi autót tervezek venni aminek 250 literes csomagtartója van, és szeretném megtartani legalább 10 évig. Most az 1. babát várjuk, 1-2 évvel pedig utána szeretnénk mégegyet.Szóval a felállás 2 kisgyerek + 2 felnőtt. Sokan azt mondják hogy ez hülyeség, mert nagy családi kombi autó kell már akkor.Valóban így van vagy csak el van szállva ezeknek az embereknek nagyon az igényszintje? Babakocsi simán befér, 2 úgysem kell mert amikor a kisebbnek kell akkor már a nagyobbnak nem.

2021. febr. 2. 10:43
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
93%

250 liter kevés. Egyszerűen nem fogsz elférni. Persze mondhatod, hogy tető csomagtartó, de az elég macerás.

Mi egy 190-es merciben nőttünk fel testvéremmel, 410 L csomagtartóval. Ott mindig jól elfértünk. Pedig rendszeresen apartmanban szálltunk meg, ahova konyhai felszerelést is vinni kellett.

Tehát nagy kombi, SUV nem szükséges, de az tény, hogy kényelmesebb lenne.

2021. febr. 2. 10:53
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, milyen babakocsid van, de egy 250 literes csomagtartóba egyáltalán nem simán fér be. Egy összecsukható sportkocsi befér, de egy kisbabának szükséges mózeskosaras kocsi lehet, hogy egyáltalán nem fog beférni. Nagy kombi nem feltétlenül szükséges, de nagyobb raktér kellene, legalább 300 liter. Több kiskocsi is tudja ezt, például az olcsó Dacia Sandero. Még praktikusabbak a kis kombik (Renault Clio, Skoda Fabia, Peugeot 207). Esetleg lehet egy kategóriával feljebb nézelődni (Opel Astra, Peugeot 308, stb.). A lépcsőshátúak (pl. Dacia Logan, Peugeot 301) csomagtere hatalmas, de azzal szekrényt nem fogtok szállítani.
2021. febr. 2. 11:00
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván attól is függ mire használod a kocsit. Ha csak városon belül szaladgálni, akkor akár oké. Bár a babakocsi + nagybevásárlás már akkor is necces. Na de ha hosszabb utakra, több napos kirándulásokra, nyaralásokra is mennétek, akkor édeskevés.

Csak képzeld el a babakocsit + utazótáskákat stb. Mi hárman betelítünk 2 hetes nyaralásnál egy kombit (játékok, ruhák, babakocsi, egyebek), de mondjuk ezt részünkről kicsit túlzásnak érzem.

Arra is figyelj, hogy a nagyon kis autókba sokszor csak úgy fér be hátra a gyerekülés, ha nagyon előretolod az előtte lévő ülést.

Őszintén én ekkora autót max másodiknak vennék.

2021. febr. 2. 11:02
 4/15 anonim ***** válasza:
52%

Én egyterűt vettem, de áldom amiért ezt javasolták.

Ez a legjobb megoldás családi autónak.

2021. febr. 2. 11:03
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Most adtam el a Vw Bora kombimat. 500 literes csomagtér. Vettem helyette egy Vw Tourant 800 liter. Két gyermekem van. Mindennel elférünk. Nem bántam meg. Ne vegyél kis csomagtérrel autót. Bárhová utaztok vagy vásárláshoz egyszerűen kevés lesz.
2021. febr. 2. 11:08
 6/15 anonim ***** válasza:
54%

Családban mindenkinek vagy egs nagy kombi, vagy egy SUV van, amiknek legalább van 2 gyereke. Egy hosszabb út necces lenne, babakocsi sem férne be egy kis autóba.

Arról nem is beszélve, hogy miko 8-10 éveyek lesznek, ha nem kimondottan kisnövésűek, már kezdeni fog kevés lennj hátul a lábhely. Mikor annyi idős votlam, szüleim Audi 80-a kezdett kevés lenni, aztán vettek egy Peugeot Partnert, ami kompromisszumokkal, de elég volt.

2021. febr. 2. 12:00
 7/15 anonim ***** válasza:
72%

Felnőttük Wartburg-ban és szedan Astra G-ben...

A csomagtér a lényeg úgyis. De nem csak a liter, hanem a nyílás, hogy könnyen be tudd vágni a babakocsit, miközben rajtad csüng a két gyerek és a tesco szatyrok is benne vannak.

2021. febr. 2. 12:16
 8/15 anonim válasza:
18%

Néhány válaszoló kissé el van szállva , lassan ott tartunk hogy muszáj SUVot venni ha gyereked van. 8 évesen kevés a lábtér hátul? Ember, én trabantba nőttem fel, mégse emlékszem hogy kevés volt a lábtér, mai kisautókaba pedig attól nagyobb általában.Nem mindenki engedhet meg magának nagy autókat, egy kisebb autót sokkal olcsóbb fenntartani, csak a válaszolók egy része el van szakadva a magyar valóságtól.

Nekem is ekkora csomagterű autóm van mint a kérdezőnek, babakocsi simán befér, olyat kell venni amit össze lehet hajtani ekkorára..

2021. febr. 2. 12:31
 9/15 Beviz Elek ***** válasza:
100%

250???

A szedánunk csomagtartója 400 literes, 3 az 1ben babakocsink van ami nagyon szuper viszont sok helyet foglal. Egy gyerek van, nagybevásárlásnál már a hátsó ülésre is kell pakolni pedig egy kisfogyasztású 3 fős család vagyunk. 1 gyerek mellett ezzel meg tudjuk oldani a mindennapokat még ha néha kényelmetlenebb is.

Van egy kombink is, természetesen mindig belefértünk de ebben is több helyet használunk mint amire először gondoltam és nagyon örülök hogy nem kell legózni/tornázni, kipakolni mindent ha valami bentről kell.

Azt se feledd el hogy ha jön a gyerek akkor kelleni fog egy csomó bútor. Pelenkázó, kiságy, később másféle gyerekágy, stb stb, nem árt ha van mivel elhozni. Én semmiképp nem vennék szedánt mert az nagyon rosszul pakolható, a kombit határozottan ajánlom de ha nem is az, minimum egy csapotthátú (formára mint az 5ajtós Octavia, Mazda 6, Insignia, Mondeo, stb).

2021. febr. 2. 12:56
 10/15 anonim ***** válasza:
51%
Nem szükséges, ha nincs elég pénzed vagy nem akarsz nagyobb , drágább autót fenntartani. Inkább vegyél drágább, kisebbre összehajtható babakocsit. Nyaraláskor a tetőbox megduplázza a csomagteredet.
2021. febr. 2. 12:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!