Mitől kopik asszimetrikusan a hátsó féktárcsa?
A hátsó féknyergeket és megvezető csúszkákat kellett cserélnem kezifek bovdennel együtt és közben észrevettem, hogy a bal hátsó féktárcsa furán kopott. Belül az alsó fele, kívül pedig a felső része volt fényes, a tobbi rozsdás. Gondoltam még egy ok a feknyereg cserére.
Kapott új tárcsákat és betéteket is.
Egy hónap múlva más okból alá néztem és megdöbbenve láttam, hogy ugyanúgy furán asszimettikusan kopott az új tárcsa is.
Tippeltem még a kerekcsapagyra is, de az kézzel rángatva és forgatva jónak tűnik, talán egy nagyon pici hangja van, de lógást nem éreztem.
Szerintetek mi okozhatja még ezt a fura kopás nyomot?
Tárcsa, betét, megvezető és komplett nyereg csefelve lett.
Ford focus kombi mk1 1999 1.8 benzin.
Meg ez nem féloldalas kopás, hanem asszimeerikus: belül az also fele fényes, felső fele rozsdás, kívül meg a felső fele fényes és alul rozsdás. Mint amikor ferdén befeszul a nyereg a kopott megvezetok miatt. Viszont a megvezető tökéletesen működik. A tarcsa ezen kivul a csapatnál tudna igy ferden befeszulni fékezéskor, de a csapagy is jónak tűnik. Tanacstalan vagyok.
Igaz, a feknyereg tartó még nem lett cserélve, de az meg nem tűnik kopottnak, szepen teszi a dolgát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!