Sok ez egy hátsó tengely teljes fékcserének ?
Szerintem sok. 5 kerékcsavar, 2 ami a dugattyút fogja, 2 ami a keretet tartja. Kell még némi csavarrögzítő és rézpaszta és szilikonzsír. Sok többől nem áll.
Az lehet, hogy sokat szívtak a régi tárcsák levételével és ezért lett ennyi.
Segítene, ha tudnánk, milyen autóról vagy egyéb járműről van szó. Ha egy személygépkocsi, annak a fékcseréje nem tart egészen egy órát, és sok rá 30 rongy. Ha ki nem cseréltek egy féknyerget is.
Ha a 30 rongyban benne van a te alkatrész árad is, akkor nem értem a kérdést, mert nem tudom, hogy a munkadíjra irányul, vagy kompletten a munkára. Én ATE féket veszek az autómra, az első fék kompletten közel 40 000Ft volt. Az alkatrész. Minőségtől függően 30 egy hátsó fékcserére alkatrésszel együtt kb korrekt ár.
Minőségtől függően 30 egy hátsó fékcserére alkatrésszel együtt kb korrekt ár.
Ember csak az anyag 40 ezer, TRW fékekről beszélünk
Kereshetsz másik szerelőt, a legtöbb helyről most már elhajtják a hozott alkatrésszel érkező ügyfeleket. Összesen neked most 70 ezerbe került ez a mutatvány, ha nem te viszed, könnyen lehet, hogy ugyanennyi lett volna. Ha egy átlagos, nem berohadt fékkel van dolgunk, minden megy flottul, 1 órás munka, 10 ezerért (+anyag) nem márkaszervizben általában kicserélik.
Más munka nem volt az autódon? Például bármilyen átvizsgálás, ellenőrzés, stb. ?
Noigen. Jól leírták. Nem szeretik, ha te viszed oda az alkatrészeket. Főleg, ha többet, nagyobb értékben. Nyilván ha odaviszel 5 liter motorolajat, nem fognak agyonütni.
De ha viszel komplett hátsó fékkel kapcsolatos minden szart, annak nem örülnek. Pont azért, mert "elveszed" tőlük azt a pluszt, amit az alkatrészek árán keresnének. Nyilván kompenzálni fogja ezt valamilyen szinten a munkadíjnál.
Amúgy szerintem egy ilyen mutatványért amit leírtál, egyáltalán nem vészes a 30 ezer. Szerinted mennyi a reális ár egy ilyen cseréért? 10 ezer? 5 ezer?
Amikor mai világban 4 darab gumit 10 ezerért tesznek át egyik felniről a másikra, aztán 15 perc.
Figyelj, most az alkatrészt én 10-10 el olcsóbban vettem meg.
Tehát a mutatvány 95 lett volna. Amikor az első fékekkel vittem, akkor 95-öt kértek el a mutatványért.Igaz akkor 17.500 volt "csak" a munkadíj, 25 ért vették a tárcsát darabját és 25 ért a betét szettet.
Én most 15 be vettem a betét szettet és a tárcsa darabját 13-ért. Tehát így is olcsóbban jöttem ki. Amit ők csinálnak, hogy berendelik a bárdinál még aznap, viszont az mindent drágábban ad. Bárhogy is nézem, jobban jártam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!