Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy frissen fújt elem mennyire...

Egy frissen fújt elem mennyire fog elütni a 15 éves gyáritól?

Figyelt kérdés

Sajnos ma belementem valakibe (én voltam a hibás sajnos), az első lökhárító, motorháztető biztos cserés, a sárvédők talán menthetők. Egyelőre nem tudom, hogy utángyártott elemet vagy más színű gyárit vegyek. (Nagyon ritka színű az autóm, esélytelen ugyanilyet.)

Melyiket verziót javasoljátok? Mennyire fog elütni a többi elemtől a friss festés? Lehetséges úgy megcsinálni, hogy szemmel, de akár műszerrel mérve is észrevehetetlen legyen a különbség? Előre is köszönöm a segítséget.

2021. jan. 27. 17:16
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
14%
Ha elviszed rendes fényezőhöz, ő ki tudja úgy keverni a színt, hogy ugyanolyan legyen mint az autó többi része.
2021. jan. 27. 17:22
 2/20 anonim ***** válasza:
81%

Nem tudom milyen autóról van szó, de nekem eddig minden autómhoz a gyári karosszéria elem nem olyan volt, hogy már a boltban színre volt fújva. Legfeljebb alapozva van gyárilag, utána fényezőnél kell gyári színkód alapján lefényeztetni.

Innentől a gyári elemnél is a fényezőn múlik. Lehet hogy tévedek de én azt gondolnám, hogy idővel inkább összekopik/fakul majd, mint elüt.

2021. jan. 27. 17:29
 3/20 anonim ***** válasza:
84%

Azért, ha a gyári festése van, el fog ütni.

Nem is a szín kikeverésével van a baj, azt ma már profi módon megoldják, de a fénye más lesz.

Lehet, hogy egy kis polírozás segít, de ezt csak egy autófényező tudja megmondani, miután már látta.

2021. jan. 27. 17:32
 4/20 A kérdező kommentje:
Gyári új elem az nincs fényezve igen. Az utángyártott sincs. De akkor már inkább egy jobb állapotú használtat festenék át mint egy gyárit. Kicsit más a matek :) Köszönöm a válaszokat.
2021. jan. 27. 17:35
 5/20 anonim ***** válasza:
82%
Nem lehet pont ugyanolyan színt kikeverni. Gyártósoron is csak azok lesznek ugyanolyan színűek, amik a festék kifogyása előtt készülnek el, emiatt van az, hogy még a gyári pótalkatrész is eltérhet színben, hiába színkód alapján rendelik meg. Ugyanakkor vannak rá technikák, hogy elrejtsék az eltérést, így nem fog egyértelműen látszódni, tehát nagyon sok múlik azon, hogy mennyire jó a fényező.
2021. jan. 27. 17:38
 6/20 anonim ***** válasza:
71%
A színt ki tudják keverni, viszont valamennyire el fog ütni az új fényezés a régitől.
2021. jan. 27. 17:38
 7/20 anonim ***** válasza:
86%

Elbeszéltek egymás mellett.

Nem arról van szó, hogy az eredeti gyári színt nem lehet kikeverni, hanem arról hogy a több éves időjárás/tárolás/ápolás nyomait -vagy éppen annak a hiányát- nem lehet reprodukálni.

2021. jan. 27. 17:46
 8/20 anonim ***** válasza:
29%

A. Nem a fényező keveri a színt hanem keverteti a festékboltba. Hogy mennyire üt el, az attól függ, hogy megfizeted-e az első osztályú anyagot, vagy a tizedárú másodosztályúval csináltatod, ami ha azonnal nem is, de később nekem csúnyán elütött.

B. Normális fényező egy elemet színkiegyenlítéssel fúj, ami azt jelenti, hogy kicsit átmegy a szomszéd elemekbe, és políroz a végén. Nem fog látszani semmi.

Főleg metálnál nem.

2021. jan. 27. 17:51
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

“ Lehetséges úgy megcsinálni, hogy szemmel, de akár műszerrel mérve is észrevehetetlen legyen a különbség? ”

Szemmel még talán, de műszerrel észreveszik, hogy egy elemen nem annyi mikron festék van mint. A többin.

A használt elemet nem javaslom. Eddig nekem akárhányat hoztak, hogy bontott hibátlan, mindben volt olyan rész ami “gittből volt”.

Volt olyan is, hogy az autómhoz egy haver hozta a motorháztetőt, hogy garantálja, hogy sértetlen. Kérdeztem, visszaveszed, ha nem? Mondta igen. Mondjuk rendes volt, mert visszavette, amikor csak porzott a közepe a gittől, ahogy csiszolták.

2021. jan. 27. 17:58
 10/20 anonim ***** válasza:
62%

#8.

A.

Egy profi fényező majd bemegy a boltba festéket kevertetni?

Tessék már nekem keverni fél kiló 2002-es ignis mohazöldet.

Na mesélj még!

B.

"Kicsit átmegy a szomszéd elembe".

A karosszéria elemek közötti hézagot használják föl a festők a maszkolószalaggal való kitakarásra. Áruld már el hogy megy át a szomszéd elembe?

Ha időd engedi, látogass el egy profi festőműhelybe..... ;)

2021. jan. 27. 18:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!