Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Közzé tennétek egy ilyen videót?

Közzé tennétek egy ilyen videót?

Figyelt kérdés

Pár napja felvettem ahogy a zebrán nagy lendülettel elütnek egy gyalogost.

A gyalogos nagyot ugrott, de így is elkapta a kocsi az oldalával, utána a gyalogos a földre esett, de rögtön fel is állt.

Elküldte az autóst a francba, aztán mondta az autós, hogy hív mentőt, rendőrt, a gyalogos meg mondta hogy ne hívjál te senkit, és sietve elment.

Nem volt olyan brutálisan durva eset, de azért nem is volt mindennapi.

Eredetileg csak magamért szereltettem kamerát a kocsiba, és gyűlölöm a vamzerkodást, meg hogy nyomjuk fel egymást.

Viszont a legtöbb ismerősöm akinek mutattam, azt javasolta, hogy tegyem ki, mert megérdemli az autós, hogy megbüntessék.

Az bizonyos, hogy fura volt, hogy nem vette észre az út közepén sétáló/felezőnél lévő gyalogost.

Mindenki azzal érvel, hogy legközelebb majd olyat üt el aki nem tud elugrani előle, meg stb, és igazából bennem is van egy kicsi olyan hogy ezt nem helyes megúszni.

Viszont a másik oldal, hogy nem akarom az elveimet elárulni, megkeresi majd a rendőrség, kap egy pénzbírságot, miért jó az nekem, vagy másnak?

Nem változtat a történteken, és talán megijedt ő is annyira, hogy legközelebb már figyelni fog.

Nem tudom, mi lenne a helyes döntés?

2021. jan. 27. 16:56
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%

"ma 19:11"

Ön hülye.

2021. jan. 27. 19:13
 22/30 anonim ***** válasza:
36%

21 Azért ha ilyet állítasz indokolj is légyszi. :) Nem egy videó kerül ki facebookra ami után vertek már agyon embert, vagy gyújtogattak. :) Arról már nem is beszélve, hogy a legtöbb normális munkahelyen egy ilyen után bacnak ki mint macskát carni. Erre is volt már a környezetemben példa.

Önbíráskodásnak hívják.

2021. jan. 27. 19:16
 23/30 anonim ***** válasza:
0%
Minek raknád egyáltalán fel?
2021. jan. 27. 19:27
 24/30 A kérdező kommentje:

Jogász úr!

Magától értetődő, hogy kitakarnám a rendszámot, és az arcokat, ámbár a rendszám az az autóhoz tartozik nem a tulajdonoshoz, egy autónak pedig nincsenek személyiségi jogai, tehát azt nem lenne szükségszerű kitakarnom, mert vezethette anyós,após,barát,testvér,rokon, nem köthető a tulajdonoshoz, nincs kit kirúgni.

Meg nem tudom te hol dolgozol, de én meglepődnék ha a főnököm fejből tudná a rendszámom, a többi kollégáméval együtt.

Definiálnád a baleset fogalmát?Mert azt írod nem történt baleset.

Tehát ha valakit a zebrán elsodrok, úgy hogy az el is esik, az nem baleset.

Mi a fszt ugrál nem a gyalogos?Biztos azért esett el, miközben még meg is zavarta a szegény autóst a békés bambulásba.

Szemét gyalogos44!44!

Ha már lúd legyen kövér, essen be a szélvédőn, na akkor majd talán balesetnek minősíthető nem?

Azt miből gondolod, hogy nem történt személyi sérülés?Te vagy a gyalogos?Vagy honnét tudod, hogy az eséstől nem ütötte meg magát, és esetleg csak a sokk miatt állt tovább?

Értem az álláspontod, csak annyi hülyeséget írsz, hogy legalább alázattal tennéd, de úgy szövegelsz mintha 30 éve bíró lennél. (csak épp tudás nélkül)

Sokadjára is leírom, hátha megnyugszik a lelked, és hátha végre megérted: nem fogom kitenni a videót se így se úgy.

(és hidd el, nem azért mert olyan meggyőző vagy, épp ellenkezőleg ha közzé tenném az a stílusod miatt lenne)

2021. jan. 27. 19:36
 25/30 anonim ***** válasza:
54%

"tehát ha valakit a zebrán elsodrok, úgy hogy az el is esik, az nem baleset."

Hú bas*ki. Történt személyi sérülés? Nem tudhatod, valóban. Az elütött viszont felállt, köszöni szépen jól van, elment haza, nem kért segítséget. Ezek után komolyan, te még mit gondolod tovább??? Sőt, már tuti biztos szerinted hogy vergődik valahol szegény egy kórházban, mert csak sokkos volt, és amúgy ki tudja, lehet eltört pár bordája, vagy már halott lehet azóta. :O

"Ha már lúd legyen kövér, essen be a szélvédőn, na akkor majd talán balesetnek minősíthető nem?"

Igen, balesetenek minősíthető, mert vagyoni kár keletkezett. Köszi puszi.

"Mi a fszt ugrál nem a gyalogos?Biztos azért esett el, miközben még meg is zavarta a szegény autóst a békés bambulásba."

Nem azt mondtam hogy baj. Azt mondom úgy indulok át a zebrán, hogy k*rva messze van még az autó, és simán átérek akkor is ha nem lassít, vagy ha már biztosra látom, hogy MINDKÉT oldalon megállnak. A sofőrnek böri, nekem viszont az életem múlik rajta, amiből egy van. Ezért hát vigyázzunk rá.

Másrészről, még mindig nem érted, hogy úgyis történhetett volna az eset, hogy a mama feje a kerék alá kerül. De nem került. Hidd el, elég lesz ez annak az autósnak, hogy legközelebb 2x oda figyeljen. Én egy ilyen után szerintem hónapokra volán mögé sem ülnék, nekem lett volna nagyobb sokk az egész.

2021. jan. 27. 20:07
 26/30 anonim ***** válasza:
37%

Simán feltenném :D

Csinálnék egy új yt fiókot hozzá egy új gmail fiókot kamu adatokkal és kész...

Hogy a fenébe tudnák meg, hogy ki tette fel a videót? :D

2021. jan. 27. 20:58
 27/30 A kérdező kommentje:

Nehéz eset vagy az biztos.

Igazából nem reagálnék rá, de erre még muszáj: ezek szerint ha egy tolólappal elüt a Kraz akkor az sem baleset mert nem keletkezik vagyoni kár, csak lehet a fejem loccsan szét, de nem baleset mert a Kraz nem sérült meg, nincs anyagi kár.

Kérlek ne erőltesd ezt hogy "jogász" vagy, az hiszem egyikünk sem az, de te még nálam is kevésbé vagy jártas a témában, pedig nem tettem magasra a lécet.

Nem leszel hiteles, ha elhiszed a saját hülyeségeid, konkrét fogalomzavarokkal küzdesz.

Zárjuk le annyival, hogy nem az autóson múlott a történet kimenetele, nem történt ez meg az, oké.De azért nem történt mert olyan embert fogott ki.

Nem fogom sajnálni.

2021. jan. 27. 21:00
 28/30 anonim ***** válasza:

27#

Keletkezhet vagyoni és személyi kár, igen. A nalad latottaknal sem vagyoni, sem szemelyi serules nem volt, ha atmegy a fejeden egy munkagep, az szemelyi serules nyillvan, jelenteni kell. :) Ha egy mama bezuhan a szepvedodon de semmi baja nem esik, meg csak be sem lilul sehol (bar ilyen ugy sem tortenik) akkor pedig csak vagyoni kar keletkezik. A zebras csavo kocsija nem tort ossze, a mama elsetalt. Hol itt a kar okozas, a serules?

2021. jan. 27. 21:17
 29/30 A kérdező kommentje:

Megkérdezhetem, hogy milyen mamáról beszélsz? Ki mondta, hogy van károkozás, sérülés?

Nem értem miért olyan nehéz értelmezni amit leírok, vagy hogy miért kell hozzátenni a történethez olyanokat ami kipattan a fejünkből.

Ha a baleset mivoltát vitatnád ez akkor ezt értelmezzétek:

"A baleset olyan szokatlan, váratlan és nem szándékos esemény, amely adott helyen és időben úgy történik, hogy annak nem volt se nyilvánvaló, se tervezett oka. Általában negatív kimenetellel rendelkezik, amit bekövetkezése előtti észleléssel el lehetett volna kerülni."

Szó nincs róla, hogy a baleset minősítéshez vagyoni kárnak, vagy személyi sérülésnek kell történnie.

2021. jan. 28. 04:42
 30/30 anonim ***** válasza:
100%

"21 Azért ha ilyet állítasz indokolj is légyszi. :) Nem egy videó kerül ki facebookra ami után vertek már agyon embert, vagy gyújtogattak. :)"

Hát, inkább bele sem kezdek, mert minden mondatod akkora baromság, hogy el sem olvastam. És hogy jön ide a facebook? Ki akart facebookra kitenni bármit is? Egyáltalán ki az aki facebookot használ 2021-ben?

Nem akarlak csesztetni, mert jogod van hülyének lenni, nincs ezzel semmi baj, de iszonyú tájékozatlan vagy, és a kérdező meg veled vitatkozik ahelyett, hogy feltöltötte volna a videót már tegnap. És akkor mi is megnézhettük volna akár ma reggel a kávézgatás közben. Vagy teázgatás, vagy akármi. Én speciel gyömbért szoktam rágcsálni.

2021. jan. 28. 08:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!