Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Leáll menet közben az autó ha...

Leáll menet közben az autó ha a generátor a hibás?

Figyelt kérdés

Esős napon vezettem, mikor oktalanul szépen lassan felváltva minden elkezdett világítani a műszerfalon (kézifék, szervó, légzsák, minden minden) majd rövidesen a belső világítás is megadta magát a rádióval és a futessel együtt. Ekkor azt hittem beázás, mert a vw-nél ez gyakori bar én még nem tapasztaltam. Az elején ha lejjebb vettem mondjuk a fűtést akkor a világítás erősebb lett. Aztán jött a fekete leves: még az index és a szervó is megadta magát.

Éppen félre akartam állni, mert addig nem volt rá lehetőségem, mikor a kocsi megadta magát és nem tudtam többet beindítani.

A generátor csapágya már a napokban jelezte hangos morgással hogy ő eltávozni készül, de a generátor nem a töltésért felel? Tehát ha már egyszer beindul akkor emiatt képes menet közben leállni és hasonló rémségeket művelni?

A másik az, hogy hiába úgy viselkedik mintha lemerült volna az aksi, mert még az önindítót se indítja be, mert amint várok 10-15 percet a kocsi úgy viselkedik, mintha semmi baja nem lenne. Egészen 5 percig, utána ismét a világítás, majd a szervó végül mindenis megadja magát.

2021. jan. 27. 11:39
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha a generáror rossz, nincs töltés, minden akksiról megy, míg le nem merül.
2021. jan. 27. 11:54
 2/6 anonim ***** válasza:
91%
Hagyományos belsőégésű motornál a generátor az egyetlen elektromos energiaforrás, tehát ha az nincs, akkor aksiról megy minden, beleértve a világítást, gyújtást, elektromos szervókat, szenzorokat, stb., ez pedig idővel lemerül ahogy te is megtapasztalhattad.
2021. jan. 27. 11:55
 3/6 anonim ***** válasza:
9%
Én ugyanazt írtam, csak rövidebben.
2021. jan. 27. 11:58
 4/6 anonim ***** válasza:
77%
3# az lehet, de mivel ez az oldal a megjelenése óta nem csinálta meg, hogy frissítsen magától automatikusan, így ezt nem láthattam amíg nem nyomtam meg a küldés gombot, de ezzel nyilván te is tisztában lehetsz ha megnézed az 1 perc különbséget
2021. jan. 27. 12:10
 5/6 anonim ***** válasza:
Mivel minden az akkuról ment onnantól kezdve hogy a generátor elköszönt így eddig bírta. Ha nagyon esik az akku feszültsége akkor az autó motorja is leáll mert a befecskendezés is elektromos árammal üzemel és ha az nem tud üzemelni akkor a motor nem kap üzemanyagot és megáll. Nekem volt tartalék akku az autóban hogy szintén generátor hibával a szervizig eljussak ami 25 km-re volt tőlem. Szerencsére kibírta azzal az akkuval amit indulás előtt feltöltöttem teljesen és a tartalék akku is maximálisan fel volt töltve. Persze annak köszönhettem ezt hogy az autóba fél éves akku volt, és a fogyasztók közt is egyedül a világítás üzemelt.
2021. jan. 27. 14:42
 6/6 A kérdező kommentje:

Értem.

Köszönöm szépen a válaszokat!

2021. jan. 27. 17:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!