Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mitől szól máshogy egy S4,...

Mitől szól máshogy egy S4, S6, V8, V10 stb?

Figyelt kérdés
Magukat a hengerek egyformak, az alapelv is, csak a kialakitas mas, megis mas a hang. Ezt nem ertem.
2021. jan. 21. 21:59
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Akkor a S3 és a S6 és a V6 is megegyezik pl. munkaütemek, csak a 3-nál per 2?

Akkor a sor 3 nak is azért van jagyon fura hangja, mert nem azonos időközönként van a robbanás? Emiatt a sor 6-nál illetve a sor 5-nél sem?

Van különbség ebből a szempontból a soros és a v motorelrendezés között?

2021. jan. 22. 20:53
 12/14 anonim ***** válasza:

Pontosan, örülök, hogy sikerült megmagyaráznom. A 3 hengeres motorokat sokan kinevetik, mert Wartburg vagy Barkas hangúnak mondják.. De valójában ha nagyon hallhatózol, a 3 hengeres motoroknak is van egy olyan orgánumuk, mint a V6-nak, hiszen a sor3 a V6 fele.

A sor6 és V6 motor között is van különbség, pl a régi sor6 BMW és Mercedes benzinmotoroknak annyira jellegzetes orgánumuk van, hogy azonnal hallod, hogy az sor6 motor, a V6 másképp szól. De ezt őszintén én sem tudom pontosan, miért van. Annyit tudok, hogy a gyújtássorrend más a V6 és sor 6 esetében, de a hangra ez nincs hatással szerintem.

2021. jan. 22. 20:57
 13/14 A kérdező kommentje:
Érdekes téma amúgy. És akkor meg csak a hangról beszéltünk, az egyéb tulajdonságok is legalább annyira fontosak.
2021. jan. 22. 21:02
 14/14 anonim ***** válasza:
70%
V8-nál számít a főtengelyhez kapcsolódás fajtája is.
2021. jan. 30. 16:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!