Csúsztatott kuplungnál hányasban van az autó?
Figyelt kérdés
Első vezetés órám volt, de nem igazából értem ezt a csúsztatott kuplung dolgot. Tanulásnál éreztem, hogy hol van a fogáspont, de azt nem értem, hogy ilyenkor üresben vagy melyik fokozatban volt az autó közben illetve kellett-e gázt adni közben?2021. jan. 18. 21:54
1/14 anonim válasza:
Csúsztatott kuplunggal indulsz el és egyesben:D igazából az összes váltásnál majd ez lesz:) Vagyis engem így tanít az oktatóm
2/14 A kérdező kommentje:
Akkor ez igazából "csak" az 1-esben történő elindulás végülis?
2021. jan. 18. 21:58
3/14 anonim válasza:
Tulajdonképpen igen. De ha pl tolatni fogsz akkor is ezt kell alkalmaznod, meg akkor is mondom ha váltasz fentebb lentebb:D
4/14 anonim válasza:
ha üresben van a váltó nem tudod csúsztatni sem ám mert nincs mit. Amúgy egyesben, kettesben vagy hármasban is el lehet indulni, de gyakorlatban sose lesz rá szükség.
5/14 A kérdező kommentje:
ha pl. dugóban állok és lassan kell haladni akkor szükség van rá nem? ilyenkor 1-esbe teszem és gáz nélkül megtalálom a fogáspontot és elindul magától az autó? (előre is bocsi ha hülyeséget kérdezek, de még új ez az egész)
2021. jan. 18. 22:25
6/14 anonim válasza:
Ugyanabban, amiben egyébként. A kuplung nem befolyásolja a váltó állását.
7/14 anonim válasza:
A kuplung kapcsolja hozzá a motort a váltóhoz.
Ha csúsztatod, az azt jelenti, hogy a kuplung nincs teljesen összezárva, a két oldala különböző sebességgel forog.
Nagyjából úgy képzeld el, mint amikor csúszós talajon sétálsz. Lépkedsz, de nem annyit haladsz előre, mint amekkorákat lépsz, mert csúszik a lábad.
Nagyon lassú manőverezéshez használható, de hosszú távon kerülendő, mert ilyenkor súrlódik a kuplung, tehát kopik és melegszik.
8/14 anonim válasza:
"ilyenkor 1-esbe teszem és gáz nélkül megtalálom a fogáspontot és elindul magától az autó?"
Egyenes terepen vagy lejtőn a legtöbb autó el tud indulni gáz nélkül, de jobb ha hozzászoksz a gázadáshoz minél előbb.
9/14 anonim válasza:
Figyi, szerintem inkább ne is menj el a következő órára, ez nem neked való feladat!!!
10/14 A kérdező kommentje:
kedves utolsó azért kíváncsi lennék a te 1. órádra, remélem te is hasonló kedves szavakat kaptál, azért rohadsz belülről :))
2021. jan. 19. 12:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!