Megéri a shell v-power (95) -el tankolni?
olyan oktánszámú üzemanyagot kell tankolni az autóba, amit minimális oktánszámnak megad a gyári leírása. annál nagyobb oktánszámú az nettó pénzkidobás, SEMMI jótékony hatása nincs a motorra nézve.
viszont az üzemanyagba kevert adalékoknak van. mindenkit óva intek a maszek vagy kvázi no name kutakon való tankolástól.
mindenki járjon szépen Agip, Mol, vagy Shell kutakra. szinte az összes többi kút a Moltól veszi a nyersbenzint, de spórolásból kihagynak minden amúgy elég fontos adalékot.
jobb minőségű üzemanyagból amúgy kevesebbet is fogyaszt az autó.
és a minőség nem az oktánszámon múlik.
ha megy 95össel, akkor 95öst bele, de normális kútról.
Ígyvan, az első szépen leírta.
A gyári ajánlástól magasabb oktánszám értelmetlen.
A prémium 95ös... hát, biztos jó.
De amit a Mol, Agip, Shell esetleg OMV kutakon tankolsz annak kielégítő a minősége, ezért külön nem érdemes többet fizetni.
Ha esetleg egy modern dízellel járnál, ott megéri prémium gázolajat tankolni, a nagyon költséges hibák elkerülése végett. Az új dízelek érzékenyek az üzemanyag minőségére, de nem ez volt a kérdés... :)
Kétszer próbáltam amíg még nem volt ilyen drága a benzin és csak 15 forint különbség volt a kettő között. Mindenki bizonygatta hogy többet lehet belőle elmenni. Hát nem lehet.
Az autóba azt kell tankolni amit a gyár megadott.
kedves harmadik
semmit nem tisztít a 100as benzin
ha tényleg ki akarod tisztítani a tankot, a csöveket, meg a motort, akkor tankolj bele fél tank etanolt
nem vagyok oda amúgy az etanolért, de MINDEN szennyeződést leold, ami az évek során a rossz minőségű benzinből leült a kocsidban.
aztán ha elfogyott, utána cseréltesd is ki a benzinszűrőt, mert akár el is dugulhat a sok feloldott szarságtól.
de a 100as benzin a pénztárcádon kívül semmit nem tisztít
első voltam
köszi mindenkinek
annak van igaza aki a normál 95 helyett a shell v-powerre szavazott
ma tankoltam és tényleg jobban húzott az autó egy idő után, és a megszokottnál tényleg kevesebb fogyott
nálam nyert
:)
"A gyári ajánlástól magasabb oktánszám értelmetlen. "
Hát igen,csak a mi kocsinkba elvileg elég lenne 91,de ugye olyat nem árulnak.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!