Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi történik, ha városba...

Mi történik, ha városba veszünk dízelt?

Figyelt kérdés
Ez egyenesen szentségtörés sokak szerint, de mégis mi a fene fog történni, ha egy jobb dízel motort (nem mobdjuk egy első generációs turbódízel) veszünk rövidtávú közlekedésre? Felrobban?

2021. jan. 14. 15:04
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
67%
Nem gazdaságos, és a dízel nem a lámpától lámpáig való araszoláshoz való. Kb mintha kamionnal járnál a sarki ABC-be. Technikailag megoldható, csak nem arra van kitalálva.
2021. jan. 14. 15:11
 2/13 anonim ***** válasza:
87%
Egy fekete lyuk beszippant téged, az autót, és az egész univerzumot.
2021. jan. 14. 15:16
 3/13 A kérdező kommentje:
Ha nem gazdaságos miért van sok dízelautónak egész jó városi fogyasztása
2021. jan. 14. 15:18
 4/13 anonim ***** válasza:
52%

Benzinessel szemben a dízel városban:

- nagyobb szmogot csinál

- folyton eldugul(hat) a részecskeszűrője, mert nincs ideje regenerálni

- a jellemzően nagyobb motorok miatt lassabban melegszik be, ezért többet megy hidegen, ergo gyorsabban kopik

- elég szép tekinteteket fog magához vonzani amikor néha a belváros közepén odafingik az útra egy fekete koromfelhőt kigyorsításnál (nem gyakori, de megtörténik)

2021. jan. 14. 15:20
 5/13 anonim ***** válasza:
81%
A szervizköltséget nem hozza vissza az alacsonyabb fogyasztás. Ebből szerintem mindent ki lehet következtetni. Eltömődik a részecskeszűrő, erőtlen lesz, gyorsabban kopik, mert városban, hidegen van használva, drágább a szervizköltség(alapból is), csak sok kilométerest lehet találni a használtautó piacon. Most ennyi jutott eszembe. Csak a baj lenne vele, benzinest ajánlok városba mindenképp. Ha keveset akarod, hogy fogyasszon, akkor vegyél kisméretű benzinest.
2021. jan. 14. 15:57
 6/13 D. Brasco ***** válasza:
83%
Nem tudom...én eddig csak falun vettem dízelt.....gondolom ha városban veszel akkor felrobban....
2021. jan. 14. 16:25
 7/13 anonim ***** válasza:
55%
A szerelő a barátod lesz... :)
2021. jan. 14. 16:38
 8/13 anonim ***** válasza:
69%

Nem gazdaságos? De, kevesebbet fogyaszt lámpától-lámpáig is.

Szervizköltség magasabb? Mitől lenne? Nem kell bele sokkal több olaj, szűrők nem drágábbak, stb. Ha szerelési költségre gondolsz, benzinessel ugyanúgy befürödhetsz. 30 éve van dízel a családban, egyszer sem kellett motort szereltetni.

Nagyobb szmogot csinál? Euro 4 utániak nem.

Folyton eldugulhat? Remélem tudod, hogy most már benzinesekben is van részecskeszűrő. Nem a városi használattól tömődik el, hanem ha sokszor mész rövid időkre, ha egyszerre 40 perceket mész, nem lesz vele semmi gond. Illetve lehet kényszerített regenerációt indítani.

Lasabban melegszik? Volt benzinesem, de a dízelem, bár +400ccm, jóval hamarabb melegszik be. Ezt egyébként több típusnál is tapasztaltam.

Erősen füstölni benzines is tud. A motor műszaki állapotától függ, nem üzemanyagtól.

Szóval értem én a városi mende-mondákat, de a tapasztalat nem igazolja.

2021. jan. 14. 17:12
 9/13 anonim ***** válasza:
31%
Városban jó fogyasztás nem jelenti rögtön azt, hogy akkor jó a dízel városba. Aztán vehetsz részecskeszűrőt, mert városi tempó mellett nem égeti ki.
2021. jan. 14. 19:20
 10/13 anonim ***** válasza:
37%

Régebbi gyártmányt kell venni amibe még nincs DPF (VW 1.9 TDJ, PDTDI, kisebbekbe 1.4 PDTDI például nagyon jó motorok) illetve be kell tartani pár alapvető szabályt

legkésőbb 10e km-nél olajcsere

hidegen nem padlózni, hidegindítás után picit járatni (melegbe se árt neki 20-30mp a turbó miatt)

illetve ha nagyobb terhelésen ment akkor leállítás előtt is kicsit járatni

Így a turbóra se lesz gond.

Fogyasztásra pedig városba is messze veri a benzinest.

2021. jan. 14. 22:25
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!