Autószerelők! Valóban vannak könnyen és nehezen szervízelhető típusok?
Ha ez igaz, melyek a legegyszerűbben, legkönnyebben javítható típusok, és melyek a legnehezebben? Amiket könnyebb javítani az úgy megy, hogy egy bénább szerelő is meg tudja javítani, amit nehezebben ahhozh profi szakember kell? Hol helyezkedik el ezen a skálán a következő típusok:
Régi Swift
Újabb swift(2005-2010)
Renault Laguna 2011
Opel Astra G
Opel Astra J
Renault Clio (1998-2012)
A nehezen szerelhető az nem azt jelenti, hogy számzár van a csavarokon, vagy Koreából kell hozzá megfelelő csavarhúzót bérelni.
Sokkal inkább arról van szó, hogy míg egy "egyszerűen javítható" autón lehúzod a gyertyapipákat és ki tudod csavarni a négy gyertyát, addig egy bonyolultabbnál le kell szerelni a hátsó kerekeket, leereszteni a fékfolyadékot, ekkor tudod a kormányösszekötőt kikapni, hogy ki bírd emelni daruval a motorblokkot, amit ezután már gyerekjáték szétbontani, hogy hozzáférj a gyertyákhoz.
Az Astra G-H viszonylag könnyen szerelhető, kevés a meglepi és a berohadt csavar, bár a H-nál már szoktak problémák lenni. A régi Swift szintén egyszerű. Renault-ot utálok javítani az idióta tervezések és megoldások miatt. Nem is szoktam elvállalni ha nem ismerős a tulaj.
A többibe még nem merültem bele olyan mélyen, hogy véleményt tudjak alkotni róluk.
Opelokat viszonylag könnyű, bár ahogy fejlődik a technika, erősen megvan a szerelési sorrend.
Aki ezt elrontja, az szív(mint én is sokszor)
De általánosságban elmondható, hogy amikor egy kis kaszniba beleraknak egy nagy motort, mindenféle extrával, annál tökmindegy, ki a gyártó. szpás a köbön.
Franciákat szidták, hogy nehéz őket szerelni, de kb 1998-tól ez igaz lehet bármelyikre.
De megvannak a szabályok, pl egy alu alkatrészből hogy lehet kiműteni egy külső torx csavart. Aki ész nélkül nekiesik egy ilyennek még a célszerszámmal is, biztos nem szedi ki könnyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!