Vezérműszíj szakadás után nektek mi lett? (Vezérműlánc is jöhet)
Figyelt kérdés
Elszakadt a vezérműszíjam útközben. Állítólag megjavítják, bár még nincs kész. Nektek mi lett?2021. jan. 8. 20:33
11/13 anonim válasza:
Lada Samarán elszakadt a szíj, 3 szelep elgörbült, ki kellett cserélni, kellett egy új szíj, meg egy vízpumpa, mert akkor derült ki hogy az is lóg, kb 60000Ft ment rá.
12/13 anonim válasza:
Elszakadt egyszer a vezérműszíj egy Andoria motoros kisteherben. Kb. 50 ezer km se volt a jó román minőségű szíjban.
A szelephimbákat törte. Azok cserélve lettek meg a szíj is. Még a hengerfej se volt levéve. És még plusz 100 ezret ment így ezután. Azután szíj csere megint.
A Mitsubishi motrok állítólag szintén jók ilyen szempontból. Úgy van megtervezve, hogy a szelephimbák törnek előbb, ott van kikönnyítve, minthogy a szelepeket hajtogassa.
Egy valaki pedig cserélt Nissan terepjáróba vezérműláncot. Nem sokkal rá elszekadt. A motor javítás 1,2 millió Ft.-be állt meg.
A vezérműszíjból és láncból érdemes a legjobb minőségűt megvenni (BÁR sok szerelő ezen spórol). És időben lecserélni.
13/13 anonim válasza:
hát nekem is opel van, az 1.6 os turbó dízel, láncos, márkaszervízben kb 700.000 ft a vezérműlánc csere, maszekban olyan 200-250 ezer, le lett cserélve de baromira csörög hidegen, én biztos nem fogom csere-berélni hátha megjavul, sokan írják hogy ez ilyen, amúgy igen ha bemelegszik egy hangja sincs, szóval meglátjuk... én azért bízok benne hogy a 200.000 km-es periódust azért lehet tartani, különben tényleg nincs értelme az egésznek :D Ezen kívül még elég sok mindennel kellett foglalkozni, és néha már inkább beledőlnék a kardomba, hogy 2016-os autót vettem nagy reményekkel, és örökké van vele valami míg a 2002-es skodám ott röhög a túloldalt és nem kérdez semmit csak indul és megy :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!