Vezérműszíj szakadás után nektek mi lett? (Vezérműlánc is jöhet)
Bocs, nincs ilyen tapasztalatom, csak érdekel.
Milyen motor, és (tudomásod szerint) mikor volt utoljára cserélve?
Ja!
Szelephibát mindig csak esztergával javítunk. :D
Attól függ milyen motor, nincs általános recept. Lehet hogy csak új szíj és kész. Meg az is lehet, hoyg a szelepek belevertek a dugattyúkba, elgörbültek a szelepszárak, a hajtókarok, sérült ennek következtében a hengerfal, stb. Ez esetben teljes blokk és hengerfej felújítás. Ha gyakori autótípusról van szó, ez esetben majdnem biztos hogy olcsóbb egy komplett bontott motort venni és kicserélni.
Nekem a lánc nem szakadt el, csak durván megnyújt. Mikor indítottam az autót olyan hangja volt az össze-vissza csapódó láncnak, amíg a hidraulikus feszítő sem feszítette, mintha kalapáccsal vernék belülről a blokkot. Menet közben alacsony fordulatszámon is néha ez előjött. Olyankor a kuplungot kinyomtam, adtam egy nagy gázfröccsöt és átmenetileg elhallgatott, mentem tovább. Mivel garanciális volt még az autó, kicserélték a szettet. Azóta jó, más még nem sérült. Azóta imádkozom, hogy ez a gyári szett pár tízezer km-nél többet kibírjon. Vagy ha nem bírja ki ugyanúgy, akkor megint még garanciaidőbe essen.
Kedves #2!
Egy Opel astra G. Z14XE motorral. Kb. 70e től ment a szíj és kb 150e-nél szakadt el majdnem pontosan 7 év után. Tudom, mert én cseréltettem. Az akkori szíj kb 70e/10évet ment. (Az nem szakadt el)
Elvileg 90e/6évet szabadott volna mennie papíron, úgyhogy attól tartok az én hibám. Bár pechem van, mert éppen észrevettem, hogy elmaradt. 1 héten belül mentem volna cseréltetni. Az ördögbe! :)
Dayco szíj volt. Nekem nem mond semmit, de a szerelő és tréleres hangos egyetértéssel szidták. Szerintük a Continental a szuper.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!