Érdemes új autót venni hitelre,nem a legdrágábbat, de megbizható tipust,- vagy vegyek megint használtat, ami lutri, és utólag sokat kell költeni rá?
#12 10-15 év múlva a felénél kevesebbet fog érni jóval az autó, de legalább a hitel miatt 1.5x annyit költöttél már rá, mintha "zsebből" vetted volna. Ráadásul ha töröd, akkor az addig befizetett pénz is mehet a kukába, és még kocsid se lesz.
De akkor kérdem. Mi éri meg jobban. Használt jobb minőségű, jobban felszerelt kényelmesebb stb. stb. autó 2-3 millióért, akár pár évesen, és ugyanúgy használod még 10 évig gond nélkül, vagy pedig új fapados autó 3-4 millióért, 15 évig használva (nem fogod addig, hamarabb szétmegy...)
Azt mi nem tudhatjuk, hogy neked mi éri meg az idődet. Ha ilyen milliót keresel minden hónapban, akkor nyilván nincs értelme az idődet arra pazarolni, idegeskedni, hogy 1-2 havi jövedelmeddel olcsóbb autót keress.
Nyilván ha számít a pénz, akkor teljesen más a dolog.
13: nem 1.5x annyi. És erre van a casco...
Én mondjuk egy hyundai i30 kombit vettem, az már bőven nem a fapad kategória. Ismerős vett egy 8 éves E-Mercit, merthogy hú de prémium, rögtön az első szervíz 600 ezerbe fájt neki...
Egyébként egy 4-5 éves autó se rossz üzlet még, de ott már jobban meg kell nézni.
#15 valóban nem 1.5x, hanem több...
1.2 millió helyett több mint 2-t fizetsz vissza, mondom, kiszámoltattam kalkulátorral. Hiába a Casco, ha GTK-ra törik a kocsi, ráadásul ha törik később el nem adod, csak még nyomottabb áron.
Rossz nézni mikor is tele van a hahu fehér fapad pár éves kopott nem becsült kocsikkal, 1.5-2 millió között. Fogyasztói társadalom netovábbja... Lejár a garancia idő kidobják. Addig hajtják mint az ökör, mert úgyis ingyé' gari.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!