Mit jelent ha kivillanik pirosan a motorolaj lampa?
Figyelt kérdés
Az olajszint rendben van, ha kicsit tobbet megyek az autoval akkor kivillanik a lampa, de csak es kizarolag akkor, ha uresbe van az auto, vagy gurulok kuplunggal.2021. jan. 5. 12:50
1/8 anonim 

válasza:

Azaz alacsony motorfordulat, és üzemmeleg.
Keveset szállít már a szivattyú, lóg valamelyik hajtókar vagy főtengelycsapágy, ha nem 1-2, akkor általánosan erősen kopott mindegyik, végét járja.
2/8 anonim 

válasza:

Addig kell utánamenni, míg nem lesz nagyobb kár. Szerintem nem megiszható a javítás
3/8 anonim 

válasza:

Olajszint rendben, oké, de az olaj-NYOMÁS már elég gyenge ahhoz, hogy alapjáraton/alacsony fordulaton jelezzen.
Most még van valamennyi kenés, de jó eséllyel csak idő kérdése, hogy ez is elfogyjon.
Egyébként ha jelez a piros motorolaj lámpa, érdemes egyből megállni, mert azt is jelezheti, hogy teljesen megszűnt a kenés, anélkül pedig úgy durván 2 percig húzza a motor, mielőtt szarrámegy és teljes motorcserét vagy motorgenerált idéz elő.
4/8 anonim 

válasza:

Cserélj először olajszűrőt, lehetőleg márkásat vegyél bele. Ha nem az olajszűrő, akkor lehet érzékelő hiba, olajgomba hiba, olajszivattyú hiba, stb.
5/8 A kérdező kommentje:
Koszi mindenkinek!
2021. jan. 5. 13:58
6/8 anonim 

válasza:

Amúgy mikor a jpgsid csimáltad, biztos tanulnod kellett.
7/8 anonim 

válasza:

Nah, írni sem tudok már... *jogsid, csináltad
8/8 A kérdező kommentje:
Persze, altalanossagban tudom mit jelentenek a jelek, de bovebben nem ertek az autokhoz, nem tudom milyen kovetkezmennyel jarhat, plusz onmagaban az, hogy kivillanik nem jelent semmit, ezert irtam le, hogy csak akkor, ha uresben van az auto, hatha leszukul a hibakor.
2021. jan. 5. 18:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!