A motorolaj az Opel Astránkban kicsit magasabban van mint a max, hogyan lehetne házilag "leszívni" belőle?
Figyelt kérdés
2020. dec. 28. 19:55
1/10 anonim válasza:
Ha a leeresztő csavart nem akarod kiengedni akkor csak csővel tudsz leszívni belőle. Ha jól sejtem az olajbetöltőnél nem fogsz tudni leszívni, mert ott nincs olaj ha áll a motor.
A nívópálcánál tuti lehet ha van olyan vékony csöved.
2/10 anonim válasza:
Én úgy csináltam, hogy volt itthon egy egészek vékony szilikoncső. Vettem gyógyszertárban egy fecskendőt amire pont ráment és azzal. Kicsit időigényes, de fillérekből és egyszerűen megoldható. Csak vigyázz ne essen semmi a motorba.
3/10 anonim válasza:
Leveszed az olajsapkát, majd egy kövér gáz, és kifröcsögi a felesleget.
4/10 anonim válasza:
Nem írtad, hogy milyen Astra és milyen motor. De talán nem is lényeg. Én is a nívópálca helyén nyúlnék le egy vékony olajálló csővel.
5/10 anonim válasza:
Opel?
Hagyd a fenébe, úgyis megeszi hamar.
6/10 anonim válasza:
Hogy mérted? Sok autónál (pl. H Astra) a nívópálca úgy van kalibrálva, hogy az üzemmeleg motor leállítása után 5 perccel mérve mutatja helyesen a szintet, nem pedig sok állás után, mikor minden visszafolyt. Ezért kérdezem, esetleg nem lehet, hogy ezért mértél magasabb szintet (ami nem valós)? A kezelési útmutató leírja, mire kalibrálták, hogyan kell az adott típuson megnézni a szintet.
7/10 A kérdező kommentje:
1,6-os benzines J astrám van. Hideg motornál néztem szintet. Es igen kicsit ette az olajat ezert töltöttem rá fél litert, mert a minimum értéknél volt az olaj és sikerült túlönteni
2020. dec. 29. 06:42
8/10 anonim válasza:
"Ellenőrzéskor a gépkocsi álljon
vízszintes felületen. A motornak
üzemi hőmérsékleten kell lennie, és
legalább 5 perce legyen leállítva.
Húzza ki a szintjelző pálcát, törölje
tisztára, helyezze vissza ütközésig,
húzza ki és olvassa le az olajszintet."
Forrás: [link]
9/10 anonim válasza:
Általános elv, hogy a nívópálca MIN és MAX jelölése közt 1 liter a különbség, így könnyű eltalálni, mennyit tölts utána.
Az útmutató alapján, melegen mérd a szintet, és dönts aszerint.
10/10 anonim válasza:
Általánosságban elmondható, hogy a max szint felett semmiképp ne legyen. 1-2 deci valszeg még nem gáz de afelett inkább érdemes leengedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!