Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy jó autóval biztonságos...

Egy jó autóval biztonságos 250-260km/h-val menni?

Figyelt kérdés
2021. jan. 1. 18:59
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
88%
Ez erősen függ a környezettől is. Olyan helyen az.
2021. jan. 1. 19:00
 2/28 anonim ***** válasza:
80%
Lezárt, jó minőségű pályán igen. Olyan helyen ahol 90-nel tötymörgők is vannak, keskeny, kátyús az út, már kevésbé.
2021. jan. 1. 19:04
 3/28 anonim ***** válasza:
70%

Nem, közforgalomban a legkevésbé sem biztonságos, kiváltképp nem produktív. Nem vagyok álszent, sem “tutyimutyi”, pont ezért tekintheted hitelesnek a véleményem. Sokszor autópályáztam 220-230 környékén, nem is szenvedett a Q7, de teljesen értelmetlen. Folyamatosan fékezgetsz, esetenként visszalassulhatsz egy 90-nel előző kamion sebességére úgy, hogy a semmiből vág ki eléd... Ilyenkor idegeskedsz, befeszülsz.

Az emberek nem azzal kalkulálnak, hogy ilyen tempóval érkezel.

El is fáradsz, végig oda kell figyelni.

A fogalomként élő német autópályán is jönnek ki eléd 3 sávnál is a keleti furgonok és német idősek a kis Golf-fal, Hyundai-jal.

Évek óta 153-ra teszem a tempomatot, ennél nincs tökéletesebb és itthon még csekktől sem kell tartanod ezen tempó mellett,

2021. jan. 1. 19:18
 4/28 anonim ***** válasza:
82%

"de teljesen értelmetlen. Folyamatosan fékezgetsz, esetenként visszalassulhatsz egy 90-nel előző kamion sebességére úgy, hogy a semmiből vág ki eléd..."

És pont ez a jó példája annak, hogy a környezeti viszonyoktól függ. Néhány éve még én is 220-230 körül toltam végig az M3-ast, késő este, forgalommentes időszakban átlagban max 1 alkalommal kellett fékezni Budapest és Miskolc között. Eltelt pár év, a forgalom intenzitása megnőtt a késő esti órákban is annyira, hogy csak gáz-fék-gáz-fék üzemmódban lehetett ezt a tempót tartani, úgy meg értelmetlen.

Legutóbb a bajoroknál mentem tartósan 200km/h főlé kapcsolt tempomattal, gyakorlatilag 0 volt a forgalom - meg ott épp legális is volt :D

2021. jan. 1. 19:29
 5/28 anonim ***** válasza:
62%
versenypályán igen
2021. jan. 1. 19:59
 6/28 anonim ***** válasza:
10%
Relatív igen. Jelenlegi Audi A6osom olyan természetességgel suhan 250el, mintha ez abszolút alap tempó lenne. Ritkán megyek ekkora tempót, de a 200-220 nem ritka, kis odafigyeléssel néha sikerül is tartani hosszutávon, nagy fékezések nélkül. Ekkora tempónál azért már sok időt lehet nyerni, és a dízelmotoronak köszönhetően nem kell óránként tankolni sem.
2021. jan. 1. 21:52
 7/28 anonim ***** válasza:
79%
Ameddig nincs baj, addig igen. Aztán ha nem adja ki, nincs az a légzsák, gyűrődő zőna, és hárombetűs szirszar, ami megmentené az életedet. Konkrétan semmi nem marad se belőled, se az autódból.
2021. jan. 1. 23:20
 8/28 anonim ***** válasza:
21%
Autópályán ha nincs nagy forgalom akkor igen! Egy jó autóval biztonságos a 250-es tempó! Pl. egy RS6-al vagy E63 AMG-vel! Vagy egyéb ilyen kaliberű nagy köbcentis autóval! Q7 meg A6 vagy egyéb 3.0 V6 dízel lényegében végsebességen pörög! Szóval ilyen használatot hosszú távon csak a V8 motoros autók tudnak gond nélkül.
2021. jan. 2. 01:23
 9/28 anonim ***** válasza:
0%
Q7 3.0val meg se futja a 220-at,a6-al is kb 240 a vége. 250 felettihez benzin kell vagy több henger.
2021. jan. 2. 01:30
 10/28 anonim ***** válasza:
65%

Egyáltalán nem kell a 250-hez RS meg AMG. Az én rocska 272 lovas Volvom is 260km/h-nál határol le, akármikor gond nélkül futja utazóban a 240-250-et ( igaz én tartósan max 225-230-cal jártam vele).

NAgyjából akármelyik kombi/szedán/kupé 300 lovas benzinesből vagy dízelből ki lehet hajtani a 250-et.

Óra szerinti 250-et ment volna az E46 330i-m is, de a tartós utazóhoz az a 231 lóerő már nagyon kevés. 210-zel pályáztam vele, azt korrektül vitte.

Aki olyanokat talál ki, hogy RS meg AMG kell a 250-es pályázáshoz az még életében nem vezetett 250 lónál erősebb autót :)

2021. jan. 2. 02:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!