Ha a megfúratom és átalakíttatom 4 felömlősre, akkor kell rajta átalakítani vmit?
Egy simson s51-ről van szó.50cm3, még egyszer sem volt megfúrva.A kérdésem pedig az, hogy kell-e a motoron belül vmit megerősíteni ahhoz, hogy ezt meg lehessen csinálni, vagy elbírja a többi alkatrész az plusz erőt?
Előre is köszönöm.
Semmit nem kell cserélni, még a 60-as hengert is elbírja.
A 4F-re alakítás 8 ezer asszem Sós Antinál, sportmotor.hu fórumon kérdezz meg valami elérhetőségét ha érdekel.
De 50-es hengert nem érdemes !f-re alakítani.
Inkább vegyél egy 60/2F szettet, az kb 8-9 ezer, azt 8 ezerért megcsináltatod 4F-re, és terveztetsz hozzá egy Vrezo-t.
Kegyetlen lesz.
Tapasztalat.Nekem is ilyen van.
Bár ha megcsinálod amit írtam, előtte célszerű felújítani a blokkban mindent, csapágyakat alap, meg még amit kell, mert a forgósabb és erősebb henger kinyírja a gyári csapágyakat.
Persze nem túl gyorsan, fél évig kb. kibírja, de nem jó érzés hallani azt a csörgő-zörgő hangot a blokkból, ráadásul a Vrezo gyönyörű hangját is elnyomná :)
Nekem most készül a hengerem.
Gyári 50-es, de most 60-ara lesz fúrva (párezer ft), bele egy 41.50-es dugó, meg a 4F és hozzá tervezett rezó.
brutálisan mennek :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!