Jól látom, hogy az USA-ban (de szerintem Kanadában is) jobban el vannak terjedve a Toyota, Nissan, Hyundai, Kia, Lexus, Honda márkák, mint Kelet-Európában?
#9 Persze, gondoltam, nem is szándékoztam azt mondani, hogy nem értetted :D (gondolom te vagy a 6-os is)
Csak próbáltam egy kifejtettebb választ adni a dologra, még ha nekem is egyértelmű a dolog, mint ahogy neked is.
Egyébként igen kb úgy is van ahogy írtad, egyetértek.
Sántít az egész összehasonlításod, mert prémium márkákat hasonlítasz normál márkákhoz. Magyarországon is a legnagyobb darabszámban eladott autó a Toyota és a Suzuki. Tehát ennyi erővel a magyarok is tudnak valamit, mert több Suzukit vesznek, mint BMW-t.
Az USA-ban az európai gyártók inkább csak a prémium szegmensben rúghatnak labdába (kivéve talán a VW-t). A prémiumok között pedig igenis előkelő helyen van pl. a Mercedes.
Tehát a német triót nem a toyotához és a hyundai-hoz kéne hasonlítgatani, hanem lexus, acura, infiniti-hez, azokat pedig felülmúlják eladási számokban:
#11: Ja-ja, az lemaradt, hogy #6 voltam :)
No para, inkább a kérdező felé irányult az okfejtés, ugyanarról beszélünk
Honda és Toyota régóta népautó USA-ban, gyakorlatilag ezek az "import" autók.
A Hyundai is iszonyatosan feljött. Az ok egyszerű, ott az autó nem presztizskérdés, hanem alapvető szükséglet. Olcsó megbözható kocsikra elég nagy igény van. Arányaiban sokkal nagyobb, mint itthon.
Az európai gyártóktól gyakorlatilag csak sport és luxusautók fordulnak elő a mai napig. Vannak amerikai gyártók akik az ottani igényekre vannak beallva. Nem véletlen hogy a japán es koreai kínálat is más modellekből, más felszereltséggel és motorválasztékkal érhető ott el.
A nemet autok regen se voltak nepszeruek usaban.
A japan sutok megbizhatoak, strapabiroak de az uj amerikai autok meg silany minoseguek.
Vannak igy is olyanok akik amerikait vesznek, pl 2500as pickupokat nem gyartanak a japanok, koreaiak.
A toyota sokkal megbizhatobb mint egy chevy, ezert veszik az emberek.
VW javitasa draga es vannak veluk gondok, az arukat sem tartjak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!