100km/h-nál kb 100 méter fékút az rossz?
Ma kipróbáltam, nem hiteles, de amint elhaladtam 100al egy útszélét jelző oszlop mellett satuztam és úgy attól számítva a másodiktól álltam meg, az kb. 100 méter a kettő, ugye?
Ford Fiesta mk4 nincs benne abs.
https://www.youtube.com/watch?v=AIsUXJEZgVA&feature=youtu.be
Ui: yt csatornát nem csak én használom, szólva a feliratkozások meg a kedvelések nem tőlem származnak amit láttok én csak most ide feldobtam nem nyilvánosba a videót. :D
Egy KRESZ oldalon ezt találtam :
Útjelző oszlop
A legjobb támpontot az autópályán és az országúton az útjelző oszlopok szolgálják. Ezek az oszlopok 50 m távolságban vannak, így láthatjuk, hogy az előttünk közlekedő jármű milyen messze van.
Nyári gumival.
Akkor ez jó? Kicsit ment balra ha látjátok , fogni kellett a kormányt picit.
Nincs túl hideg, de azért a telivel jobban fogna. Ráadásul esős időben is jobban fog.
Itt tiszta, száraz volt az út és picit napos, nincs 7 fok alatt a hms.
Az a nyári gumi hány éves? (csak érdekel)
.
Lementettem, megnéztem a hangsávot.
A tényleges fékezés megkezdésekor volt egy kattanás, és a megállásnál a bólintáskor kettő, a korábbit vettem megállásnak.
A kettő között eltelt 4,31 mp. 100 km/h az 27,77 m/s, az átlagos lassulás 6,44 m/s^2. Ez az érték egy hajszállal jobb, mint amit a műszakin előírnak, ahogy korábban írta valaki az értéket.
s=((v0-v1)*t)/2, jelen esetben v1=0, mert állóra lett fékezve az autó, az eredmény 59,9 m a fékút. Ha ehhez hozzáadnánk a reakcióidő egy másodpercét, majdnem 100 méter alatt állnál meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!