Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mikor érett a kuplung a cserére?

Mikor érett a kuplung a cserére?

Figyelt kérdés
Ha ráz, fent fog, vagy csak akkor ha már csúszik is?
2020. dec. 21. 20:01
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Bármikor amikor úgy érzed, hogy nem biztonságos/kényelmes már.
2020. dec. 21. 20:13
 2/5 anonim ***** válasza:
86%

Én akkor cseréltem mikor csúszott, vagy hangos volt a kettős tömegű.

Addig teljesen felesleges, amíg rendeltetésszerűen működik.

2020. dec. 21. 21:11
 3/5 anonim ***** válasza:
42%
tőled függ én speciel megvárom amig szétesik a váltó mert most nincs pénz kinyomó csapágyra/kuplung tárcsára villára stb. semmire
2020. dec. 21. 21:30
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Egyszer beszéltem egy rendkívül buta pizzafutár sráccal aki örvendezve mesélt nekem a céges Fiat Puntóról ami olyan mint egy automata. Beteszi negyedikbe, leugrik a kuplungról és az autóval többet nem kell váltani, egy lábbal vezethető.

Nyilván nem esett le neki, hogy már szerencsétlen fiat annyira lestrapált, hogy csúszik a kuplungja.

2020. dec. 21. 21:42
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon leegyszerűsítve a választ, kétféle kuplung van.

Az egyik automatán utánállítja magát a kuplungtárcsa kopásának függvényében, a régebbieket pedig manuálisan kell utánállítani.

Ezért a válasz: ha már nem lehet utánállítani a kuplungot, vagy az automata kuplung is elkezd csúszni, akkor kell cserélni a szerkezetet.

Természetesen, ha meghibásodik, eltörik benne valamelyik rugó, megég a tárcsa, zajos lesz a kinyomó csapágy, stb, stb, akkor is javítani kell a szerkezetet, amit 99%-ban a hibás alkatrész, vagy az egész egység cseréjével oldanak meg.

Tehát, ha ráz, az nyomó lap, vagy tárcsa hiba = csere.

Ha fent fog, akkor után állítás. Ha nem lehet = csere.

Ha csúszik, akkor után állítás. Ha nem lehet, szintén csere.

2020. dec. 21. 21:51

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!