Körülbelül mennyi pénzt kéne össze szednem ha autót akarok?
Szóval diák vagyok és csak hétvégente dolgozok emiatt nagyon lassan gyűlik a pénz. A jogsi ha elsőre átmegyek kb 250 ezerből megvan.
Körülbelül mennyi kellene autóra? Csak arra kell , hogy A-B be elvigyen biztonságosan nem menőzni akarok vele szóval valami használt régi autó bőven megteszi de nem igazán értek a témához illetve az autó fenntartására még mennyibe kerülni körülbelül?
Vételáron felül:
Olaj csere
Szűrők cseréje
Vezérlés csere
Átvizsgálás szervizben és ennek függvényében a javítás.
Ez lehet több száz ezer vagy milliós tétel is,ezt nehéz és lehetetlen is megmondani előre.
Pl.Vettem egy corsát ,1 éven belül ennyit költöttem rá.
Klíma javítás 90ezer
Olajcsere motorban,váltóban,fékhez és szűrők cseréje 50ezer
Turbo javítás 160ezer
Főtengely szimering 20ezer
Szelepfedél tömítés 20ezer
Kuplung,lendkerék 220ezer
Nyilván,ha egy fapad suzukit veszel,nem kell ennyit rákölteni,de a modern autókban minden extra egy hibaforrás is.
Nagyon szépen köszönöm a részletes választ.
Úgy érzem ezt az autó vásárlás akkor lesz ha már rendesen dolgozom.
Ez rettentő sok pénz lenne
"Egy 15 éves Astra/Swift/akármi javítása/karbantartása házilag 90%-ban megoldható, bátraknak 100%-ban is."
Ez egy 2005, lassan 2006-os, mondjuk H Astra. CR-dízel, netán turbós benzines, de lehet akár szívó benzines is. Ez már messze nem az a kategória, amit laikusként otthon egy szigszalaggal és kombinált fogóval mindent megcsinálsz rajta.
Szerintem is még várj ezzel. Megvenni egy dolog, nem az kerül sokba, hanem fenntartani.
ÁTLAG minimum havi 50 ezer.
Ebben lehet hogy 4 hónapig csak tankolod, aztán lesz egy 100e futóműszeevíz, vagy kell egy garnitúra gumi, vagy csak egy 80ezres vezérműszíjcsere, 40e bordásszíj csere, ilyen apróságok.
És ezek a költségek akkor érvényesek, ha nem várod meg a szíjszakadást, vagy hogy kiszakadjin a kerék. különben sokszázezer pénzért tartja majd a markát a szerelőd.
14-es!
Olvasd el még egyszer! "Egy 15 éves Astra/Swift/akármi javítása/karbantartása házilag 90%-ban megoldható, bátraknak 100%-ban is."
A "házilag" szó szerinted mit jelent?
16-os: azt jelenti, hogy "otthon, háznál". NEM jelenti azt, hogy szakszerűtlenül, gány módon vagy a megfelelő eszközök nélkül. Most komolyan, én 5e ft-ért vettem kézi nyomatékkulcsot az Aldiban, meg egy 10-esért valahol Opelhez való spéci fejű kulcskészletet és teljesen jók. Nyilván ezek nem alkalmasak arra, hogy autószerelő műhelyt nyissál velük, de arra, hogy a saját autódat szakszerűen karbantartsd arra igen. A tudást persze meg kell szerezni hozzá, de ne mondd már, hogy lehetetlen.
Cseréltünk már a haverommal kuplungot meg vezérlést a Fordján (asszem 2003-as volt), itt az udvaron a fa alatt és a Tescoban kapható szerszámokon kívül semmi nem kellett hozzá, csak rászánni az időt. Egyikünk szakmája sem autószerelő.
Lehet, hogy más körökben mozgunk, de én sok embert ismerek (magamat is beleértve), akik otthon cserélik az olajat, megcsinálják a féket, kicserélik a futóműben a szilenteket stb. - egy 2005-ös autóban azért egyik sem ördöngösség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!