Körülbelül mennyi pénzt kéne össze szednem ha autót akarok?
Szóval diák vagyok és csak hétvégente dolgozok emiatt nagyon lassan gyűlik a pénz. A jogsi ha elsőre átmegyek kb 250 ezerből megvan.
Körülbelül mennyi kellene autóra? Csak arra kell , hogy A-B be elvigyen biztonságosan nem menőzni akarok vele szóval valami használt régi autó bőven megteszi de nem igazán értek a témához illetve az autó fenntartására még mennyibe kerülni körülbelül?
Tudom, le leszek pontozva, de filléres, öreg, lelakott kacatokat nem vennék. Autót minimum 1 millióból vennék. Akkor sem öreg prémiumot és az adott típusból nem a kínálat legalját, ami éppen belefér a keretbe. Ebből kapsz egy nagyjából 10 év körüli, vállalható állapotú, közepes felszereltségű tucatautót. "Menőzni" ezzel sem fogsz, de ha kell, jó eséllyel bármikor hosszabb útra is el mersz indulni, ha kell. Ezen kívül minimum 200-300e Ft tartalékot hagynák a bankszámlámon, ha bármi beütne. + ott van még az átírás, egyebek.
Ha van 1,5 millió a bankszámlán, azzal már biztonságosan bele lehet kezdeni az autózásba. Pár százezerrel se mondom, hogy lehetetlen, de az nagyon orosz rulett, szerencse kérdése.
Autot kapsz 500 korul is. Aki legalabb 1 milliot mond az biztos tele van penzzel.
Szuleim kocsija 1 milliot sem er es teljesen jo, az a csaladi auto es siman elmennek vele videkre is.
Nekem fel millios autom volt mikor Magyarorszagon eltem. Most mar kevesebbert is lehet olyat venni mert 3 eve eladtam es nem kaptam erte fel milliot mar akkor sem pedig annyiert vettem.
Most a kulfoldi autom sem er tobbet 600.000nel, ha atszamitjuk az erteket forintba de mukodik es munkabajarasra tokeletes.
A lenyeg hogy vasarlas elott vidd el szerelohoz atnezetni. Lehet kifizetsz 20-30-at erte de legalabb tudod mit veszel. Csak olyan autot nezess at amit meg is vennel es ha latszatra is vannak gondjai ami neked akadaly akkor meg nem vesztegeted a penzed atvizsgalasra.
Skoda Fabiat kapsz 500.000 alatt.
"Aki legalabb 1 milliot mond az biztos tele van penzzel."
Azért néha elcsodálkozom, mennyi csóró proli van az orzágban akinek már egymillió Forint is a mértéktelen gazdagság jele...
Költségek: 1. autó (+átíratás, súlyadó) 2. vásárlás után elvégzendő szervíz (mennyire véres a torka) 3. kötelező biztosítás (ezt egy kalkulátorral ki tudod számolni).
Egy fél milliós autónál a 2. a nagy ismeretlen, de készülj arra, hogy min 100 max 400 (ha nagyon mellényúlsz), ezen felül lesz még kb. 200-300e (sacc/kb) olyan költség, amit nem kell azonnal de 1 éven belül igen (fél millás autón nem szokott tiptop gumi, fék stb. lenni).
Ebből nekem az jön le, hogy ha olcsó használt autót akarsz venni, akkor legyen autószerelő a családban (vagy legyen affinitásod neked hozzá). Egy 15 éves Astra/Swift/akármi javítása/karbantartása házilag 90%-ban megoldható, bátraknak 100%-ban is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!