Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi lehet a gond a gázpedállal?

Cetan kérdése:

Mi lehet a gond a gázpedállal?

Figyelt kérdés
Opel Astra G autóm gázpedálja időnként "beragad". Olyan érzés, mintha egy falapot tenne rá valaki, amitől nem tudom jobban nyomni. Némi gyorsulást el tudok érni így is, de azért indulásnál, előzésnél nem jön jókor. Már próbálgattam kézzel nyomogatni, alánézni, de semmi rendkívülit nem találtam. Előző autómnál nem volt ilyen.
2020. dec. 18. 21:14
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Szorul valahol, azt kell kideriteni hogy hol. Azt pedig csak alapos vizsgálattal lehet.
2020. dec. 18. 21:15
 2/12 anonim ***** válasza:
Ha jól értem, akkor ragad mikor nyomod és nem akkor mikor felengeded? Mert ha felengedésnél is az úgy elég balesetveszélyes, nézesd meg szerelővel mihamarabb. Nem ismerem a pontosabban a típust, de ha elektromos pedál akkor könnyebb a helyzet.
2020. dec. 18. 21:21
 3/12 A kérdező kommentje:
Igen, akkor ragad, amikor nyomom, ha felengedem, akkor nem. A fék biztosan elektromos, feltételezem, hogy a gáz is. Meg fogom nézetni mindenképpen, de valószínűleg csak jövőre, és addig is kíváncsi lennék, mégis mire gondoljak.
2020. dec. 18. 21:39
 4/12 anonim ***** válasza:
54%
Ha elektromos a pedál akkor nem érdemes sz@rozni a javításával, pár tízezerből megvan az új modul.
2020. dec. 18. 21:42
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Elektromos fék? Lol.

Amúgy elektromos a gázpedál. Bontottan pár ezer Ft-ért kapsz másikat. De egy új is valószínűleg 10-20 ezerből megvan.

2020. dec. 18. 22:13
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, ezek szerint nem kerül dollármilliókba a javíttatás varhatóan. UI: valami vicceset vagy hülyeséget mondtam azzal, hogy elektromos fék? Tudni szeretném (nem beszólás akar lenni, tényleg érdekelne)
2020. dec. 18. 23:35
 7/12 anonim ***** válasza:
55%

#6: elektromos fék elég ritka, pl. az új Corvette-ben van, de hétköznapi autókban nem találkozol velük. Elektromos fékrásegító (szervo), amire te gondoltál. Ettől a féked még hidraulikus.

Egyszerűen ki kell deríteni, hogy mitől akad/szorul. Nem hiszem, hogy drága lenne.

2020. dec. 19. 00:22
 8/12 anonim ***** válasza:
55%
Szerinted mi lenne elektromos a fékben?
2020. dec. 19. 07:04
 9/12 A kérdező kommentje:
#7: közben rájöttem, hogy nem jól emlékeztem ezzel az elektromos fékkel. A gázpedálom elektromos, elnézést. Nemrég hibakódot villogtattam ki a kocsiból, és a neten írták, hogy másképp kell ha elektromos és másképp ha bowdenes.
2020. dec. 19. 08:02
 10/12 A kérdező kommentje:
#8: őszintén, nem értek hozzá. Ezért kérdez az ember, hogy tanuljon és megértsen dolgokat. Vagy ez az oldal nem erre van?
2020. dec. 19. 08:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!