Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Audi A6 C7-nél ezt miért így...

Audi A6 C7-nél ezt miért így tervezték? (műszerfal)

Figyelt kérdés

Sziasztok

Az a kérdés jutott eszembe, hogy egy párszor ültem ilyen autóban, és a start/stop gomb illetve a hangerőszabályzó miért nem a sofőr oldalán van? Leginkább a start/stop gombnál furcsa, hogy azt miért az utashoz van közelebb?

Elég random dolog tudom, de nekem fura, és kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről...

2020. dec. 18. 00:39
 1/10 anonim ***** válasza:

Nekem is fura. Oké a hangerőszabályozó az Audiknál általában ott van, de az indítógombot nem tudom miért oda tették jobb oldalra. És ami a legviccesebb, hogy akárhány Audi modellt nézel mindnél máshol van. Tehát máshol van egy A4-nél és máshol egy A8-nál, de egy A3-nál is. Érdekes a BMW meg Merci meg tudta oldani hogy bő 20 év alatt is ugyanoda kerüljenek.

Az Audi biztos gondolta könnyen legyen meg az utas öröme, hogy beindíthassa ő a kocsit XDD

2020. dec. 18. 08:09
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Mert a vezető oldalon van az elektromos kézifék, a tapipad, meg az MMI vezérlő fele. Amit gyakrabban használsz, mint a start-stop gombot. (Kéziféket leszámítva).

A miért ott van? kérdésre szerintem annyi a válasz, hogy azért mert ott fért el :D.

Nem gondolom, hogy ez a 10 centi + táv, amit nyúlni kell érte, gondot kéne, hogy okozzon.

Ha pedig nem okoz gondot, akkor felesleges ezen rugózni, hogy miért ott van. Miért ott van az ajtónyitó, és nem 10 centivel lejjebb? Pont ugyan ilyen kérdés.

2020. dec. 18. 08:40
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Aki a6-ot vesz az valószínű azért veszi hogy sokat menjen autópályán és ezért elvileg nem kell gyakran leállítani/indítani.Az audik híresek arról hogy minden magától értetődően kézre áll.Japán autóknál van még soknál pl hogy a kézifék is jobboldalon van (a jobb kormányosaknál meg baloldalon).Biztos megvolt az oka hogy odatették.Lehet hogy kevésbé fontos gombnak gondolták.Gyakrabban nyomogatja az ember azokat a dolgokat amik a baloldalon vannak.Merci meg a bmw megtudta jobban csinálni az biztos
2020. dec. 18. 09:07
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Az tényleg logikus, hogy aki hosszútávon megy az nem olyan gyakran nyomogatja a start/stop gombot...
2020. dec. 18. 11:12
 5/10 anonim ***** válasza:
Bár abból a szempontból sem értem miért a középkonzolra tették az indítógombot, hogy így véletlen és rá tudnak nyomni.
2020. dec. 18. 12:02
 6/10 anonim ***** válasza:
Történetesen C7-esem van, és a legátgondoltabb, legszebb műszerfal számomra, amit autóban láttam. Leszámítva ezt az egyet, ezt nagyon elkúrták. Szerencsére a gyerekeim és a haverok nem olyanok, hogy össze-vissza nyomogassanak mindent, de kellemetlen lenne, ha valaki csak úgy megnyomná (most adtál egy ötletet, kipróbálom, hogy menet közben leáll e a motor ettöl).
2020. dec. 18. 21:52
 7/10 A kérdező kommentje:
Megírod ha kipróbáltad? :) Azért vigyázzál, nehogy bekapcsoljon a kormányzár...
2020. dec. 18. 23:55
 8/10 anonim ***** válasza:
Ha megnyomod nem áll le a motor.Hosszan kell nyomtni több mp-ig hogy leálljon.
2020. dec. 19. 11:45
 9/10 anonim ***** válasza:
Ahogy gondoltam, nem áll le. Nem történik semmi, megy tovább az autó. Csak álló helyzetben tudom leállítani.
2020. dec. 19. 12:00
 10/10 anonim ***** válasza:

Azt nyilván senki nem gondolta komolyan, hogy mész az autóval, és egy gombnyomásra leállítod :D.....

Komolyan ennyire hülyének nézitek az Audi mérnökeit? :D

Nyilván akkor tudod kinyomni, ha mondjuk P-ben van az autó. De menet közben semmiképp. De megkockáztatom álló helyzetben D-ben sem áll le.

2020. dec. 24. 22:07

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!