Majdnem baleset?
"27. § (1) Járművel másik járművet csak olyan távolságban szabad követni, amely elegendő ahhoz, hogy az elöl haladó jármű mögött - ennek hirtelen fékezése esetében is - meg lehessen állni."
Sajnos gyakran előfordul, hogy rosszul választják meg a követési távolságot, úgy tűnik te is beleestél ebbe a hibába.
"akkor mi alapján döntött ő úgy hogy megállhat"
Az alapján döntött így, hogy a kölcsönös bizalomra épülő KRESZ alapján BÍZOTT benne, hogy a mögötte jövő megfelelő követési távolságot tart. Nehogy már az elöl menő ne fékezhessen indokolt esetben egy neki megfelelőt, csak azért, mert a mögötte jövő esetleg balfék.
4-5 autónyi távolság az kb. 20 méter. 70-80-nál másodpercenként kb. 20 métert teszel meg. Tehát 1 másodpercnyire követted, holott minimum 2 másodperc lenne a biztonságos, ilyen szar időben inkább 3.
Azt innen nem tudjuk megítélni, hogy mennyire volt veszélyes vagy indokolt a mentős hirtelen fékezése. A mentősök is emberek, hibázhatnak.
Az sem biztos, hogy jó ötlet volt, hogy nem teljes erőből fékeztél. Egy ABS-es autónak nem blokkolnak a kerekei, tehát fékezés közben is irányítható marad.
"Mi a véleményetek erről volt már hasonló veletek vagy csak én vagyok ekkora szerencse csomag?"
A véleményét már leírta pár ember, én is csak osztani tudom: Az út- és látásiviszonyoknak megfelelően kell mind a sebességedet, mind a követési távolságot megválasztani. Ezt te helytelenül mérted fel, majdnem balesetet okoztál.
Normális esetben a dolog itt véget is érne. Te megkönnyebbülsz, hogy megúsztad, nem csúsztál rá az út szélén fekvő emberre, nem csattantál bele a mentőbe és okoztál több embernek sérülést, satöbbi. Átgondolod, mit hibáztál, tanulsz belőle és többé ilyen nem fordul elő. Mindenki heppi.
Ez lenne a normális eset.
Ehelyett te hibáztatsz mindenkit a mentőstől az időjáráson át az árokba csúszott emberig, talán még az édesanyját is beleértve. Keresed a kibúvót, próbálod megmagyarázni, miért cselekedtél te helyesen és miért mindenki más vétkezett.
Többen is egybehangzóan vélekedtek az esetről, de ahelyett, hogy elfogadnád a véleményüket, elkezdesz személyeskedni, kötözködni, visszatámadsz, hogy bezzeg ők mind szentek biztosan...
Nem érzed, hogy mennyire gyerekesen viselkedsz?
Próbálj egyszer az életben felnőttként felelősséget vállalni a tetteidért! Nézz szembe a valósággal, fogadd el, hogy te sem vagy tökéletes, hibáztál. Nem fog tőle összeomlani a világ.
Kérdező is tipikus paraszt sofőr.
Aki azt hiszi, ha kimegy az útra onnantól mindig minden estetben neki van elsőbbsége, és mindig mindenki csak "akadály" az úton. És mindenki csak azért van, hogy őt feltartsa a jogosnak megítélt haladásában.
Aztán mikor kiderül, hogy ugyan neki is vannak ám kötelességei és a másik autósnak is jogai, akkor átmegy anyázó stílusba...
Á igen, egy újabb klasszikus GyK kérdés.
Kérdező másokat hibáztat maga helyett. Válaszolók teljesen normális hangnemben leírják, hogy a kérdező volt a hibás. Kérdező megsértődik és játsza a mártírt.
Ezért járok én ide. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!