BMW xDrive állandó összkerékhajtású?
530d-t vagy xd-t szeretnék venni (majd egy pár év múlva egy megkímélt E60-at :D)
Az a kérdésem, hogy az xd-nél a négykerékhajtás kikapcsolható? hogy CSAK hátul hajtson.
Mert szerintem nem lehet :(
A BMW xDrive rendszere állandó összkerékhajtás, automatikusan változó nyomatékelosztással a tengelyek között. Technikai okokból nincs csak hátsókerékhajtású üzemmódja.
(azt pedig csak halkan súgom az előző válaszadónak, hogy az összkerékhajtásnak nem csak akkor van értelme, ha állandó, hanem az a lényeg, hogy egyáltalán valahogyan be lehessen kapcsolni, arra pedig a kapcsolható összkerékhajtás is jó - nézzen meg mondjuk egy UAZ-t, ami kapcsolható összkerekes és a terepjáróképességeivel sincs gond)
Első válaszoló:
Ha hülye vagy hozzá, akkor ne válaszolj..
Második válaszoló:
Köszönöm szépen, akkor szerintem a hátul kaparós lesz :)
KAPCSOLHATÓ?
Tudod egyáltalán mit jelent?
Vannak autók, amikben úgy van megoldva, hogy kapcsolható legyen, hogy 4 vagy 2 kerék meghajtású legyen, meg van az állandó, amikot folyamatosan 4 kereket hajt.
Erre voltam kíváncsi, hogy kapcs. vagy állandó.
És igen, hülye vagy, mert még most se esik le..
Melyik szériás Land Cruiser-re gondolsz, mint a kapcsolható összkerékhajtás utolsó mohikánjára?
(jobb, ha tudod, hogy a mai napig készülnek kapcsolható összkerékhajtású autók, igaz, ez valóban csak a terepjárók kiváltsága)
A 2001-ben bemutatkozottra! Ami a képen van:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!