Miért nem szokunk le erről az állandó vészvillogózásról?
Pedig a vészvillogózás jobban látható, mint a kézfeltétel, és elvileg nem is olyan veszélyes, mint egy kézzel vezetni, ezért oktatják ezt a jogsiszerzés során.
(Mellesleg Európában is a villogót használják mindenhol, csak a latin államokban nem)
"nem olyan veszélyes mint egy kézzel vezetni"
Miért amikor vészvillogózol akkor két kézzel markolod a kormányt?Akkor hogyan nyomod meg,a lábujjaddal?Én amúgy sosem vezetek két kézzel.
nem csak nálunk van ez. már tapasztaltam osztrákban is és németben is, meg szlovákoknál is.
am én csak akkor köszönök meg így ha az előttem lévő jelzi h mehetek mert nem látok ki elé de haladnék, meg mikor előzésnél közel van a szembe lévő és vki maga elé enged.
A kérdést kiírva nem erre gondoltam :D
Az ilyesfajta használattal szerintem semmi gond nincs. Az jobban idegesít, amikor random helyeken megállnak vészvillogni, természetesen úgy, hogy útban legyenek...
Nagyon hasznos dolog ez.Egyértelműen kifejezi a másikhoz való lojalitásodat.Mondjuk én az autós kollégáktól tanultam el,kezdetekben nem is értettem,miért csinálják.
Nálam helyzetfüggő,hogy mikor használom,mert azért jobbnak,"klasszikusabbnak" tartom az intést,de,mivel nekem kurblis ablakom van,nem fogom letekergetni az ablakot.
Azonban érdekes és engem az dühít,amikor az elsőbbségről való lemondást jelzik villogtatással.Nekem a KRESZ oktatóm mondta,hogy külföldön,mindenhol máshol ellentétes értelme van.Tehát,amíg nálunk azt jelenti,hogy gyere,addig máshol annyit tesz,hogy jövök.Én tartanám magam hozzá,de kénytelen vagyok alkalmazkodni,mert jobb a békesség:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!