Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Dizel autót tanulokent konnyeb...

Dizel autót tanulokent konnyebb vezetni?

Figyelt kérdés
Elindulasnal leginkább
2020. dec. 13. 16:09
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem feltétlenül.
2020. dec. 13. 16:12
 2/8 anonim ***** válasza:
75%

Én annak idején mindenhol azt hallottam, hogy igen. Az ok egyszerű: a dízelek alacsonyabb fordulatszámon üzemelnek, így nehezebb velük lefulladni. De mióta letettem a jogsit (benzinessel amúgy), azóta letettem a szakmám, elmentem autószerelőnek, rengeteg autóban ültem már, benzinesben és dízelben egyaránt, a legalsóbb kategóriáktól egészen a felsőig és az őszinte meglátásom az, hogy a benzinessel könnyebb elindulni. Nem mintha a különbség olyan hatalmas lenne és nyilván mindkettőben vannak nagyon jók és nagyon rosszak, de nagy általánosságban szerintem a benzinesekkel könnyebb az indulás.

De ez csak az én véleményem. Valószínűleg nem véletlenül terjedt el ennek az ellenkezője a köztudatban, szóval lehet, hogy egyedül vagyok ezzel a véleménnyel.

2020. dec. 13. 16:14
 3/8 anonim ***** válasza:
80%

Nem feltétlen, ez autófüggő is.

Nálunk a családban van benzines és dízel is, kezdőként mikor a benzinesből átültem a dízelbe azonnal lefullasztottam, ennyire nagy lehet a különbség.

2020. dec. 13. 16:14
 4/8 anonim ***** válasza:
88%
Igen.
2020. dec. 13. 16:17
 5/8 anonim ***** válasza:

Vezettem már 1.3-as turbódízel kisteherautót (Fiat Doblo), amivel gyakran sikerült lefulladnom, mert a tömegéhez képest nagyon gyenge volt, főleg alacsony fordulatszámon.

Meg vezettem már V8-as Ford Mustangot, amivel (véletlenül) behúzott kézifékkel is simán elindultam.

Szóval több dologtól függ, nemcsak attól, hogy benzin/dízel.

2020. dec. 13. 16:36
 6/8 anonim ***** válasza:

Nem adtál semmilyen kontextust a kérdésedhez amivel ezt meg lehetne válaszolni...

Sima mezei fapados, manuális váltós, nulla extrás autóval könnyebb a dízel, mert ált jóval nehezebben fullad le, igen.

Automata váltóval mindegy, mert elindulni mindegyikkel annyiból áll, hogy felengeded a féket.

A legtöbb nem ősrégi autóban pedig van hill start assist, ott meg az emelkedőn való elindulás még manuális váltóval sem okoz különösebb fejfájást.

2020. dec. 13. 16:49
 7/8 anonim ***** válasza:
Igen könnyebb, de nem jo ezt megszokni, mert dízellel nem fogsz tudni elindulni.
2020. dec. 14. 20:45
 8/8 anonim ***** válasza:
Tehát benzinessel nem fogsz tudni elindulni, elnézést.
2020. dec. 14. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!