Alpesi útvonalakhoz milyen autót javasoltok?
#2 nem értem miért nem ajánlott kezdőknek az összkerék meghajtás. Én azzal kezdtem (2016 Mazda CX-3) és pont, hogy könnyebbé tette a téli hegyes völgyes közlekedést. Első autóm volt, egyből jogsi után. Semmi gondom nem akadt vele.
Kérdező, a CX-3-mat neked is ajánlom, erős, vagány, mégis kicsi. Belopta magát a szívembe hamar.
35/N
#11 azért nem ajánlott kezdőknek, mert ha megcsúszik, akkor ösztönök ellen kell dolgozni.
Tehát elindul a kocsi, mit csinál a kezdő? jaj lekapja a lábát a gázról és a kocsi forog egyből 540°-ot aztán vagy szakadék, vagy hegyoldal vagy szembejövő. AWDvel ha elindul a segge egyet tehetsz, bármennyire nem akarsz, állsz a gázon, és ellenkormány.
1.5-ös dízelt ne!Minimum Audi 3.0 TDI.
Nekem a 2.0-es dízel is szenvedett a hegyi utakon.
Volt olyan rész ahol 2-es padlógázon ment fel.
Ha kiköltözöt Tirolba akkor honosítanod kell a kocsidat pár hónapon belül, így nettó hülyeség itthonról autót vinni. Vegyél kint valamit.
Tirolban sen mindegy, hogy hova költözöl. Nagyobb város, helyben közlekedésre mindegy mit veszel. Kisebb település és meredekebb utak esetén ( azokban az esetekben amikor a havazás gyorsabb, mint a winterdienst ) célszerű összkerekes autót tartani és lehetőleg magasat - feltéve ha egyben hókotró is szeretnél lenni.
Baromira nincs szükség nagy teljesítményre, télen ott úgy sem fogsz száguldani, a 100 lóerő is bőven elé. Én keresnék helyben valami nem túl nagy de magasabb összkerekes autót olcsón, amivel télen-nyáron lehet menni tökön-babon keresztül. Mittudomén valami összkerekes régi Honda HR-V-t vagy akármit.
Ha kint fogsz dolgozni akkor max egy év után úgy is lesz annyi kereseted és pénzed, hogy gond nélkül behitelezz/lízingelj egy másik, normális autót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!