Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Alpesi útvonalakhoz milyen...

Alpesi útvonalakhoz milyen autót javasoltok?

Figyelt kérdés
Kérlek, ne kövezzetek meg a kérdésért! Friss jogsis hölgy vagyok, hamarosan költözök ki a páromhoz Tirolba, ahol majd közlekednem kell fel-le a hegyi utakon. Szükségem lesz saját járműre, de nem tudom még, hogy melyik lenne ideális. Kezdőként nem költenék egyből több milliót kocsira, de elég erőset választanék a meredekebb emelkedők miatt. A tesóm szeretné, ha megvenném az ő 2006-os mégane-ját, ami 1.5-ös, turbó dízeles, amit eddig kellett, kicserélték benne. Bizonytalan vagyok, van aki mellette van, van aki azt mondja, ne vegyek ilyen renault-t, inkább össz vagy hátsó kerék meghajtásos autót. Nektek mik a tapasztalataitok?

2020. dec. 12. 18:54
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
24%
Én oda vennék egy Imprezát, vagy hasonló jellegű kocsit, de ha elindul keresztbe és nem tudod mit csinálsz, akkor nagyobbat esel vele mint egy kétkerekessel.
2020. dec. 12. 19:00
 2/16 anonim ***** válasza:
17%
Összkerék hajtás kellene , de neked az nagyon kemény lesz kezdőként.
2020. dec. 12. 19:02
 3/16 anonim ***** válasza:
80%

Az a megane nagyon gyenge lesz oda, kb 20 éve éltem 1 évet Svájcban, mi nagyon megszenvedtünk akkor egy 1.6-os benzines tipóval. Pedig vízszintesen az ment mint a mérgezett egér.

Amit ott láttam, hogy kb 120 ló alatti autók nem nagyon voltak.

Pl az Arlberg hágón jó nagy dugót csináltunk felfele.

2020. dec. 12. 19:06
 4/16 anonim ***** válasza:
59%
a mérgezett egér az nem megy sehova, csak fekszik döglötten. :D
2020. dec. 12. 19:07
 5/16 anonim ***** válasza:
66%

Összkerékhajtás.

Hóban, latyakban szavakba nem önthető a különbség egy kétkerekes autóhoz képest.

Nem kell nagy böszme SUV, elég egy egyszerű Suzuki vagy Dacia is, de az összkerékhajtás az Alpokban szinte elengedhetetlen.

2020. dec. 12. 19:08
 6/16 anonim ***** válasza:
52%

"hamarosan költözök ki a páromhoz"

Annak azért nézzetek utána, hogy mivel jár tartósan kint élni magyar papíros autóval. Lehet, hogy jobban megéri kint venni.

2020. dec. 12. 19:16
 7/16 A kérdező kommentje:
Igen, az átiratás is kalkulálva van. Már, ha a megane mellett döntök. De en is attól félek, hogy még az is gyenge lenne oda. 106 lóerős.
2020. dec. 12. 19:22
 8/16 anonim ***** válasza:
30%
Hagyjátok azt a francia csodát. Nem való az oda (se). :)
2020. dec. 12. 19:25
 9/16 anonim ***** válasza:
62%
Kint vegyél autót, valsz olcsóbban megkapod.
2020. dec. 12. 19:30
 10/16 anonim ***** válasza:
26%

nem az a baj hogy gyenge amegán, hanem hogy egy határ xar kocsi. :D

Kintiek ha havas környezetben használták őket rommá vannak rohadva az ottani sónál durvább síkosságmentesítő anyagok miatt.

2020. dec. 12. 20:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!