Nagyobb motoros autókkal később lesz probléma, mint egy kicsivel?
Gondolok itt arra, hogy mivel erősebb nyomatékosabb, krúzolni, haladni elég , nem kell agyonterhelni hozzá a nagyobb motort, míg a kicsit muszáj pörgetni hogy haladjon, ezért - főleg dízelnél - hamarabb szétmegy.
Persze, ha nincs alulmotorizálva.
Teszem azt 60-70 le-s autóval is lehet közlekedni, csak épp sokszor kevés, pörgetni kell hogy menjen még városban is, "papás"-an kell bánni vele hogy kímélje az ember.
Ellenben egy hathengeres, elvan 2-3000 között is, ha benzines, és erőltetés nélkül is jól húz, nem kell hondásan szétpörgetni.
Vagy ez nem ennyire általánosítható...?
Lehet jót csinálni minden kategóriában, de az anyagot, pénzt, helyet, miegymást igényel.
Az én felfogásomban a kérdés másképp szól. Ugyan, miért döntenének emberek egy rohadt nagy, drága, túlárazott batár mellett, ha ugyanazt megkapják egyszerűen, könnyen és olcsón?
Tudom, a szakmunkásban szocializálódottak ezt nem értik...
Ha rám céloztál, nem vagyok szakmunkás szinten, bocs, és egyébként is nem tudom miért kell sértegetni.
Mint írtam, a 70 le sokszor kevés. Igen, vannak természetesen 2 liter alatti motorok is százegynéhány meg még több lóerővel, de általában feltöltöttek. Manapság már downsizing megy, meg turbó aggatás mindenre, ami megint csak terheli a motort.
Maradjunk a szívóbenzines, kb. 2010 előtti konstrukcióknál.
Mondjuk egy 5 literes V8 két turbóval a legjobb leosztás :D
A mai motorok függetlenül mindentől hulladékok rengeteg esetben, és ez nem a hengerűrtartalomtól, hanem a felhasznált anyagoktól függ, manapság nem a mérnökök, hanem a könyvelők meg a marketingesek tervezik a motorokat.
#9 Ez is igaz, és oké. De van turbós kisköbcentis (2000 ccm alatti) turbós, ami ugyanolyan erős mint egy szívó hathengeres, mégis, szvsz utóbbival később lesz baj.
Nem igazolni akarom magam meg ilyenek, hanem tényleges érvek érdekelnek. De én úgy látom, ahogy leírtam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!