Ha várakozni tilos táblánál benn ülök az autóban, akkor tulajdonképpen bármeddig várakozhatok?
Van ez az egyéb okból 5 perces szabály,ez rendben is van értem... de most ezt ki lehet játszani azzal, hogy ki-be szállok az autóból ha jön a rendőr, merthogy ki-be szállás idejére szabad várakozni?? Most kicsit bugyután hangzik de értitek....eljátszhatnám ezt? Most nyilván a rendőre általában nem áll ott stopperrel a kezében, hogy nézze az időt, hogy mióta várakozol ott. Hogy van ez?
Messze áll tőlem, hogy most direkt kijátsszam a törvényt, csak szeretném megérteni, hogy ha pl várok valakit aki csak fél óra után jön meg, de én végig ott maradok az autóban, akkor íj módon kijátszhatom a rendőrt?
https://www.youtube.com/watch?v=JONqzqlcjPI
Amúgy ez a pasas nagyon jól magyaráz.
Minden jogsisnak és még nem jogsisnak ajánlom.
Én azt mondanám, hogy utca függő is. Valami kisebb forgalmú utcán szvsz nem gáz ha a kocsiban maradsz és arrébb állsz ha valakinek gondja van ezzel.
De például lehet olyan hely ahol azért van kirakva, mert zavarja a többi autóst és elég nehéz lenne folyamatosan kerülgetni téged.
Ki-be szállással biztosan nem tudod kijátszani, a gyakorlatban kb csak a rakodást fogadják el.
A vezető szempontjából is korlátozott az ügyeskedés értelme, miért álljon ott hosszú ideig, ha az autónál tartózkodás is feltétel,
Az is gyakorlati tapasztalat, ha a vezető az autóban ül, nem mennek oda hozzá megkérdezni, mióta áll ott, nem mérik stopperrel az 5 percet.
2/9 A kérdező kommentje:
be-és kiszálláshoz szükséges ideig..ezt maga a KRESZ professzor mondta egy órán. (kresz tv youtube)
Az a megállás, nem várakozás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!