Kipufogó szelep Legalitása?
Van egy régi Turbo dizelem és lerohadt a rendszer nagy része(30éves autó)
Most rozssdamentesből szeretném megcsinálni az egész rendszert de szeretnék rá egy kipufogó szelepet aminek a vége kijönne a küszöb alatt.(az autón gyárilag nem volt se dpf se katalizátor mielött jönne a sok környezetvédelmis hogy igy ne vágd le ugy ne vágd le)a terv az lenne hogy a leömlő után lenne a szelep de a kipufogó többi részénn lenne 2-3 dob(függöen attól hogy mennyire lessz hangos 2 dobbal) Ebbe beleköthetnek ha az utcán a szelep zárva van és a 2-3 dobon keresztül jön a kipufogógáz?illetve rendőr büntethet e érte?
Mielött leirod hogy de minek és fölösleges meg úgyse megy gyorsan minek hangossnak lenni. Mert mért ne Én ha megtehetném csak cső lenne rajta de nem szeretném ha büntetnének/nem tudnám levizsgáztatni, a hang nekem van és nem más miatt
Ezért van rajta a szelep hogy ne legyek az a tipikus nyomorult aki a kicsövezett szakadt civicel járja padlógázzal a lakott területet éjjel 2kor. de pl pályán vagy haveroknál megvan az opció arra hogy egy kicsit hangosabb legyen
Ha nem érdekelne más kinja akkor kivezetném küszöb alatt vagy a motorháztetőn és rugnám neki a panelok között
Nem tudom milyen autó (bár a régi turbó dízel alapján sejtéseim vannak).
Mindenesetre én azt javasolom, hogy a gyárihoz minél inkább hasonló rendszert szereltess be. Csőátmérőben, dobok számában és katalizátor tekintetében is. Az, ha mondjuk 5mm-el nagyobb a csőátmérő, abba a rendőr nem fog belekötni (az NKH mondjuk igen).
A pillangószelepet a lábaddal Te nyitod-zárod, ugyanis a levegőben nincs túlnyomás, hanem a motor szívó készségére vagy utalva. Viszont a kipufogó csövön kimenő gáz nyomása tőled független.
Egy darabig zárva lesz a szelep, aztán előbb-utóbb megnő a nyomás, és kinyílik.
(mint amikor a bedugaszolt kipuf-vég kiköpi a krumplit, amit a gonosz herpeszes Ödönke nyomott bele)
Szóval találj ki valami mást, mert az ilyen "nyitás", tőled független.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!