9. kerületbe költöztem albérletbe, de a tulaj nem akar bejelenteni. Hogyan oldjam meg a parkolást, miután fizetőssé válik?
Találtam kiadó lakás alatti garázsokat, de öreg autóm van, szívesen állnék az utcán is, nem sajnálom.
20-25 ezer ft/hó környékén találtam lehetőséget, parkolóházak messzebb vannak a lakástól, de drágábbak is.
Van jobb lehetőségem ennél?
Illetve melyik a legközelebbi ingyenes parkolási lehetőség?
"Tény: Mindenkinek, aki új helyre költözik, a törvény szerint 3 napon belül új lakcímet kell létesítenie az illetékes okmányirodában. Vagyis a lakcím bejelentése nem lehetőség, hanem kötelesség. Ráadásul neked is sokkal jobb, ha a bejelentett lakcímed megfelel a valóságnak, mert így minden ügyedet a tényleges lakóhelyeden (azaz állandó lakcímeden) tudod intézni és nem fog felmerülni kétség a hivatalok illetékességgel kapcsolatban.
Tévhit: A lakcímbejelentéshez mindig kell a szállásadó aláírása.
Tény: A lakcímbejelentéshez minden esetben szükség van a szállásadó hozzájárulására, de ez nem feltétlen jelenti azt, hogy alá kell írnia a lakcímbejelentő lapot. Ha a szállásadó személyesen megjelenik veled az okmányirodában, vagy elektronikus úton járul hozzá ahhoz, hogy bejelentkezz az ingatlanba, az aláírása nem szükséges. Továbbá ha közokirattal (például bíróság ítélet vagy közjegyző által kiállított okirat), vagy ügyvéd által ellenjegyzett, vagy két tanú nevével, lakóhelyével és aláírásával rendelkező okirattal igazolod, hogy jogosult vagy a lakás/szoba használatára, szintén nem kell a szállásadó aláírása.
Jó tanács: ha szerződést kötsz egy lakás használatára, mindig írasd alá két tanúval is, így nem fog kellene a szállásadó aláírása a lakcím bejelentésénél!"
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!