Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nem indul az autó, csak ha...

Nem indul az autó, csak ha befogom a kipufogót?

Figyelt kérdés

Alany: 2007-es 1.4 tdci Fiesta.

Két hete csinálja, hogy nem akar reggelente indulni, ha hideg van. Eddig azt hittem, hogy az üzemanyagcső levegősödik, nyomogattam is szorgosan indulás előtt a pumpát, de nem igazán segített. Tegnap végképp nem akart indulni, tettem egy próbát azzal, hogy befogom a kipufogót. Egyből beindult, ebből gondolom, hogy vagy szegény vagy túl dús keverékkel próbál elindulni. Melyik szenzor hibásodhatott meg? Légtömegmérő esetleg beszívott levegő hőmérséklet szenzor?

2020. dec. 3. 10:03
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Röhögjetek csak, tényleg segített rajta. Egyébként izzítógyertya baja volt.
2020. dec. 4. 09:23
 12/20 D. Brasco ***** válasza:
Rajtad is segitene....némi technikai informacio a dizel motorok műkösésével kapcsolatban.....a google-n fogsz talalni egesz jo anyagokat...olvasgad......
2020. dec. 4. 09:45
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Honnét tudod, hogy az segített rajta? :D Ha megismétled 10-szer, és 10 ből 10-szer tényleg azzal be tudod indítani az autót, akkor elhiszem... Bár még akkor se biztos.

De egyszer csináltad meg. Befogtad a kipufogót (leírni is vicces), és a kocsi pont elindult. A kettő között miből gondolod, hogy van összefüggés?

Ha annyit csináltál volna, hogy lemosod a szélvédőt, és utána indul be? Akkor az oldotta meg? Vagy ha bal kézzel megfogod a jobb füled, és úgy indítasz rá, pont beindul? Akkor az oldotta meg, hogy megfogtad a füled?

Csináltál egy teljesen random (amúgy nonszensz) dolgot, utána történt valami, és te teljesen tévesen összekötöd a kettőt és ok-okozati összefüggést kreálsz közöttük.

Pöcsödet is belerakhattad volna a benzinbetöltő nyílásba, valószínűleg akkor is elindult volna teljesen véletlenül. De attól még nem a pöcsöd volt a varázspálca...

2020. dec. 4. 10:56
 14/20 anonim ***** válasza:

Tehát beletrafáltam, hogy az izzítással volt a probléma. (#2 voltam)

Magyarul az történt, hogy a sok sikertelen indítózás után bemelegedett annyira a henger, hogy elindult. Történetesen pont akkor csináltad ezt a kipufogó befogásos "trükköt", így azt hitted, hogy ok-okozati összefüggés van a kettő között.

2020. dec. 4. 12:33
 15/20 anonim ***** válasza:

Hiszünk neked.(mert jó fejek vagyunk)

Szóval izzító problémád volt, de ügyesen megoldottad. Olyan forró a kezed, hogy a hátsó dob végére téve is tudod pótolni az izzítás hiányosságát. Pláne visszafelé irányban a kipufogó csövön át.

Hát hogyne........

2020. dec. 4. 13:30
 16/20 anonim ***** válasza:
🤦‍♀️ hú gyerekek..
2020. dec. 8. 06:38
 17/20 anonim ***** válasza:
Fejlemények?
2020. dec. 11. 19:06
 18/20 anonim ***** válasza:
Most miért?Régen,ha anyának nem indúlt a kocsi,a sokadik ibdítózás után,anya matatott a motortérben,én meg ha szólt,indítóztam.Itt fordított a helyzet.De milyen autó,és anyának mennyit kellett indótózni,mire te megtaláltad,hogy miért nem akar indúlni?
2020. dec. 23. 00:19
 19/20 anonim ***** válasza:
@16: Ezt még te sem hiszed el nő létedre, mi? :D
2020. dec. 24. 22:09
 20/20 anonim ***** válasza:
Ja nem 16
2020. dec. 25. 03:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!