Nem indul az autó, csak ha befogom a kipufogót?
Alany: 2007-es 1.4 tdci Fiesta.
Két hete csinálja, hogy nem akar reggelente indulni, ha hideg van. Eddig azt hittem, hogy az üzemanyagcső levegősödik, nyomogattam is szorgosan indulás előtt a pumpát, de nem igazán segített. Tegnap végképp nem akart indulni, tettem egy próbát azzal, hogy befogom a kipufogót. Egyből beindult, ebből gondolom, hogy vagy szegény vagy túl dús keverékkel próbál elindulni. Melyik szenzor hibásodhatott meg? Légtömegmérő esetleg beszívott levegő hőmérséklet szenzor?
Hibakód nincs? Anélkül csak találgatni lehet.
A kipufogó befogásának nem tudom mi köze van ezek közül bármelyikhez. Simán lehet, hogy pl. az izzítással van gond és tök független a hiba a kipufogó befogásától.
Ez nem válasz, de hogy jöttetek rá, hogy be kell fogni a kipufogót az autó indításához? :D
Ez kb. a legutolsó dolog, ami eszembe jutna. :D
1# Az sajnos nem lenne olcsó, de tudtommal amíg be nem melegszik addig nem közöl hiteles adatot, így nem is veszi figyelembe indításkor.
2#Dtc-be nem írt be semmit, meg check engine sem ég. Elviszem majd, hátha gépre dugva ír valamit.
3# Sokat robogóztam, motoroztam és onnan van ez a sok fogás amit be lehet vetni, ha nem indulna. Nem tudtam tizenévesen karburátort állítani rendesen, ezért ilyen trükkökkel is kellett néha élnem. 18f
#5 Pedig nem kitalálció, ha erre akarsz utalni. Amennyiben érdekelnek a részletek, édesanyám indítózott, míg én befogtam. Először a szívócsonkot akartam befogni, de nem sikerült hozzáférnem, ekkor gondoltam, hogy van a rendszernek másik vége is.
Szinte csodaként ért, hogy a 10 perce izzítózott, indítózott, már halottnak hitt autó milyen sebességgel röffent be, ahogy letakartam a kipufogó 2/3-ad részét.
Nem indulna a kocsim, eszembe nem jutna az hogy:
"Hm... Próbáljuk meg befogni a kipufogót, hátha!!" :DD
Lazítsunk a bal hátsó kerékcsavar egyikén, hátha! És ha beindul? Akkor szoros volta kerékcsavar? Nagyjából ez ilyen...
Csináltál valamit, véletlenül pont beindult. Nem jelenti azt, hogy azzal van a gond, amihez hozzányúltál.
"Jaj má megint nem indul az autó! Tudod, mit Mama? Indíccsálmá', én meg addig befogom a kipuff végét".
Nos, ez egy teljesen életszerű történet.
/én kérek elnézést, hogy 30 autójavítással eltöltött év után sem jutott eszembe ez a megoldás/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!