Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi a jó fenéért nem vezették...

Mi a jó fenéért nem vezették még be a motoros légzsákot?

Figyelt kérdés

Annyira pofonegyszerű lenne az egész, könyörgöm! Érzékelővel összekötni a motort a mellénnyel és egy bazi nagy lufiballon kinyílna ami védi a fejet és a testet és szépen végiggurul a motoros az úton amíg le nem lassul. Mint pl. ebben a videóban:

https://www.youtube.com/watch?v=stmZJLu3KyE&ab_channel=Amazi..

Azt ne mondjátok hogy ennyire drága vagy nehéz, mert nem tudom elhinni. Egyszer kellene megvenni és azt megvédené, amikor jön a baj.

2020. dec. 2. 11:31
1 2
 1/17 D. Brasco ***** válasza:
91%
Egy rendes motoros ruha igy is nagyon sok mindentől megvéd.....ez meg aztán annyira életszerű ami a videoban van,hogy egy ilyen teljes test köré kipukkanó légzsák vagy gömb amiben aztan az ember tovább gurul......még viccnek is rossz volt...
2020. dec. 2. 11:37
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem véletlenül animáció, ezt szerintem nem lehet megcsinálni. Motorosvédelem terén talán a BMW C1 mutatott valami használhatót utoljára, de az is kimúlt.
2020. dec. 2. 11:45
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Túl nagy a verseny a gyártók között, egy ilyen eszköz kifejlesztése és engedélyeztetése pedig drága. Ha tehát valami nem kötelező, akkor azon spórolnak. Ha nem minden a pénzről szólna, akkor az autókat is úgy építenék, ahogy a Nascarban.. max nem az ablakon át kellene beszállni.

De nincs rá igény, mert gazdaságtalan, az emberéletnél pedig fontosabb a költséghatékonyság.

2020. dec. 2. 11:45
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Pedig igenis rohadt dráge lenne,az ilyen animációk meg még sokszor ötletnek is szrok nemhogy megvalósításban.Szerinted mégis milyen nehéz,nagy és drága lenne egy olyan ruha amiben egy emberméretű légzsák és az összes mechanika benne van?Ilyet az égvilágon senki nem venne mert akadályozna a vezetésben és nem éri meg.

Az ilyen hülyeségekre nincs igény,ha lenne akkor már legalább prototípust csináltak volna.

2020. dec. 2. 11:59
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Létezik légzsákos motoros védőfelszerelés. Nézd meg az árait. Egylőre itthon csak a bukósisak kötelező, szerinted hány lépcsőfok van a kötelező bukósisak meg kötelező teljes testet fedő légzsák között? Illetve ez az animáció csak egy animáció, számomra ismeretlen, hogy valóságban ez mennyire lenne kivitelezhető. Pl a karok kilógnak, ahogy gurul az ember? Nem törnének ripityára a csontok? És a többi.
2020. dec. 2. 12:28
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom ugyanaz a kérdező, aki fékernyőt akar autóra meg súrlódó síneket a vonat alá... :D
2020. dec. 2. 12:31
 7/17 anonim ***** válasza:

Létezik motorban légzsák, Goldwingben van. Frontális ütközéstől véd.

Kabátba szerelt légzsák is van. Ez több mindentől megvéd.

2020. dec. 2. 12:54
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Nézem az animációt, és az jutott eszembe, hogy tűz esetén, vagy ha vízben landol, akkor mennyi idő kell a meneküléshez.
2020. dec. 2. 13:38
 9/17 anonim ***** válasza:
80%

En estem 90km/hnal motorral, full bor szerko protectorokkal, kb olyan volt mintha erobolbeleestem volna egy kemenyebb ágyba. Jo igen az adrenalin utan mar fajt egy picit a vallam, de semmi nagy valami pedig repultem szépet :D Unokatesom 220al csuszott egy nagyot, olyan volt mintha szankozott volna egy nagyot igaz neki azert eltort ket ujja de csak azert mert szar minosegu kesztyuje volt.

50nel is estem már, az is olyan volt mintha belecsobbantam volna a vizbe nem utottem meg magam végképp, kerdem en minek kene legzsak? Egyebkent van legzsakos ruha már egy éve legalább

2020. dec. 2. 14:47
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Minden mérnök hülye a világon...

Ja, hogy az animáción is látszik, hogy a motorba nyílik bele a légzsák?

Amit előttem írtak, vízben, tűz esetén mi van?

2020. dec. 2. 15:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!