Fékcső csere után bent fog a pedál?
Sziasztok.Leszögezném természetesen szerelőhöz fog kerülni az autó,viszont addig is szeretném tudni mégis mire számíthatok.
A probléma:
Fékcsövet cseréltek az autón a bal elsőt.Új fékolaj került bele.Azóta a fékpedált félig be kell nyomnom mire fogni kezd valamint erősen kell nyomnom hirtelen fékezés esetén.Abs kockára gyanakszanak,de abs hibakódot nem ad az autó tudtommal kéne adnia ha ez az alkatrész a probléma.Fékpofák nem kopottak 1 évesek.
Mik a lehetséges problémák?Légtelenítve ki lett lehetséges nem rendesen?
A levegő összenyomható, jobban be kell nyomni a pedál hogy fogjon a fék (és remélni hogy eleget fog fogni), rugósabb érzet.
Mielőtt elviszed próbáld meg légteleníteni, nem gondolom hogy a szerelés alatt elromlott volna az abs. Ha mégis, minek vennél újat? Mi a baj a sokkal olcsóbb bontottal?
Ha levegős, attól még nem fogy az olaj.
Ha pumpálásra felkeményedik a fék, akkor tuti hogy levegős.
Otthon is elvégezhető a légtelenítés, bár két emberes. Ha ez nem megy, akkor vidd el egy másik szerelőhöz.
A fék légtelenítéséről rengeteg videót találsz a youtube-on, nézd meg hogy neked menne-e.
Gyújtást ráadva pumpáltam rá,de indítás után ugyan úgy fent áll a hiba.Amit még észleltem de ez lehet már csak berögződés és butaság hideg motornál mintha feljebb fogna.Talán fékmunkahenger lehet még a ludas,de úgy vagyok vele másik szerelőre bízom a dolgot.
De elég bátor dolog így kiadni egy autót rossz fékkel.
Ha lelevegősödött az abs kocka, az okozhatja ezt a tünetet.
Lehet csinálni diagnosztikai eszközzökkel féklégtelenítést. Ilyenkor sorban írja a lépéseket, közben a szelepeket működteti a kockában.
Egy próbát megér.
ne nézegesd az abs árakat, felesleges...általában(és most nálad is)a légtelenítés nem tökéletes.
A légtelenítés kis hibáját nem mutatja a jeladó.
Azt nem lehet összecsapni. Keress egy értő szerelőt, és légy a segítsége(kétemberes meló)
Ha visszaviszed, akkor lehet, hogy újból beleszarnak..vagy hülyékre bízták.(bízzák)
Meglátod sikerül.
Jó lenne tudni hogy milyen autó pontosan.
A "hideg motornál fentebb fogna" ha nem placebo akkor lehet a fékrásegítővel van valami. Amennyiben nem elektromos persze.
Amúgy meg szerintem is szarúl légteleníthették. Szomorú mert veszélyes, de elég gyakori.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!