Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Suzuki Swift 1.3 (2005)...

Suzuki Swift 1.3 (2005) 10L/100km-en az Üzemanyag fogyasztás. Szakértők tanácsát szeretném kérni, mit tanácsoltok?

Figyelt kérdés

Nagyon tanácstalan vagyok. Kérem hogy csak igazán szakik írjanak ide. Mint az a címben meg jelölt, Ugye swiftről van szó. 2005 ös kiadásról. 110 km en megette (ujfent) a 10,7 litert. Írtak már olyat, hogy keményebbre a gumikat, adalékokat használjak, változtassak a vezetési stílusomon, stb. Én sosem használom pl. ötösben 50-el, de nem is pörgetem a kocsit, vagyis 2500-nál vagy 3000 fordulatnál feljebb nem pörög. naponta kb. a munkahelyemre járok vele, ami oda vissza 17 km. ez olyan vegyesben értendő (nem városi és nem autopályás utszakasz) Mindenhol azt írják hogy ez a fogyasztás sok egy swiftnél. A kocsiban 120 000 van (valós) . Most cseréltek benne gyertyákat, fék olajat, szíjat, és alaphelyzetbe tették az egész rendszerét, mert alapjárat problémák voltak, most már az is jó. az abs és a fogyasztással van már csak gondom. A szerelő az abs kockát tesztelgette, amikor említettem neki a fogyasztás gondomat. A motor diagnosztizáláson (mert azt is megcsináltattam) a lambda szondákat jónak mutatta. Mindenképpen 100 benzint ajánlott innentől. És elmondta, hogy ahhoz hogy kiderítsék mi a probléma, ahhoz első körben tesztvezetik. Aztán kiszedik, és tesztpadra teszik a rendszert (üzemanyag rendszert??? vagy injektort? nem emlékszem mit, de ilyesmit...) de mivel nem biztos hogy hogy igy meglesz a probléma, de az igen hogy eddig ez a művelet (az üzemanyag költségen kívűl) Kb. 50 000- aztán haladnak tovább...

Nem arra gondolok hogy én buheráljam a kocsit, csak szeretném tudni hogy amiket leírtam mit gondoltok arról, és hogy mit tegyek annak érdekében hogy a kocsi ezen a téren rendbe legyen. Mit tanácsoltok?

2020. nov. 24. 22:02
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:

- magasabb oktánszám - nagyobb a kompressziótűrése, egy swiftnél ennek nem sok jelentősége van. Oktánszámnál csak az a baj, ha az előírtnál alacsonyabb. Az autók többségének elég a 95.

- mindenféle súrlódáscsökkentő és tisztító adalékok vannak benne - hogy ezek mit és mennyire tisztítanak, az kérdéses. Összetétel, mérési adatok stb. nem nyilvánosak, csak az adott benzincég semmitmondó marketing-szövege alapján tájékozódhatsz.

- Általában: a 95-ös E10, a 100-as E5. Ez azt jelenti, hogy 10% helyett csak 5% a bioetanol aránya.

Az etanollal az a baj, hogy megköti a levegőből a vizet, hamarabb megromlik a benzin tőle, illetve a régebbi autóknak, motoroknak árthat.

2020. nov. 25. 08:57
 22/31 anonim ***** válasza:

Valóban sok ez a fogyasztás.Az én 1.6 turbó benzinesem fogyaszt a városban 9.2 litert.

De rossz vezetési technikával simán elérhető az az érték.De rossz kuplungra is utalhat.

2020. nov. 25. 10:00
 23/31 A kérdező kommentje:
Mit ertesz “rosz vezetesi technika” alatt?
2020. nov. 25. 16:36
 24/31 anonim ***** válasza:
Ez rengeteg,en 8km t megyek csak munkaba vele naponta (4-4) meg ide oda vegyesben,es szoktam neha "kuldeni" is kicsit...igy 7-7,5 jelenleg. (20 eves 1.3 Swift)
2020. nov. 28. 20:12
 25/31 A kérdező kommentje:

24:

Ezt most komolyan írtad, vagy csak bohóckodni jöttél ide????

2005 swiftről beszélünk ember! Nem a régebbi típusról! A kettő közt óriási különbség van!

2020. nov. 28. 23:50
 26/31 anonim ***** válasza:
Figyeljel ember,teljesen mind1..az ujabbnal is k.va sok.... felesleges errol itt kerdezgetni.. ha nem nyomod neki mint a barom akkor igenis rohadt sok. De bocs,hogy probaltam hozzaszolni. Jo tankolast
2020. nov. 29. 08:18
 27/31 A kérdező kommentje:

26

Nem mindegy ember! nekem van egy régi is, meg az újabbikból (2005) és a kettő közt a különbség finoman szólva is ég és föld!

Minden szempontból!

Fogyasztásban a régit nem lehet legyűrni, ez köztudott!

Tehát aki azt hasonlítgatja ehhez, nos...

Egyébként az én vezetési technikámmal azzal a régi swiftel vegyesben kb. olyan 7, max 7,5 liter eszik 100on, emez meg Kb, 10,5, --- Most Csináltunk egy rendszer alapra való vissza állítást, mert az alapjáratom mindig vissza esett nagy fordulatról Kb, ugy 350, 400-ra, volt hogy menet közben leállt az autó.. Most az tökéletes lett, és a fogyasztás is vissza esett. Most ahogy nézem Kb, ugy 7-8 at eszik, ami ilyen "időjárásban" már talán nem sok.

2020. nov. 29. 16:45
 28/31 A kérdező kommentje:

Nem szeretnék uj topikot nyitni, hátha itt is kaphatnék választ.

Melyik kutat ajánlanátok?

OMV-t ajánlották de szerintem elég ratyi a benzinük...

A lukoilt mondta még valaki :/

Ti melyiket ajánlanátok, amelyiknek jobb a benzin minősége?

(Ha már nem molos a benzinje az már fél siker :D (?) )

2020. dec. 3. 04:49
 29/31 anonim ***** válasza:
Mindenhol kb. ugyanolyan a benzin, de van ahol drágább, van ahol olcsóbb. A legjobbak a Shell és az OMV, de én Auchanoson tankolok mindig és sosem volt vele baj.
2020. dec. 3. 09:02
 30/31 anonim ***** válasza:
MINDENHOVA A MOL SZALLITJA AZ UZEMANYAGOT!Kiveve az OMW-T,persze az a legdragabb... nem szar az auchanos benzin sem,olcsobb ,hogy oda menj vasarolni is.Amennyivel olcsobban adja,behozza mashonnan a kulonbozetet...marha nagy logika kell hozza. De johet a vizezik a benzint is,az a másik kedvencem. Igaz nem keveredik a ket anyag.
2020. dec. 11. 21:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!