Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Suzuki Swift 1.3 (2005)...

Suzuki Swift 1.3 (2005) 10L/100km-en az Üzemanyag fogyasztás. Szakértők tanácsát szeretném kérni, mit tanácsoltok?

Figyelt kérdés

Nagyon tanácstalan vagyok. Kérem hogy csak igazán szakik írjanak ide. Mint az a címben meg jelölt, Ugye swiftről van szó. 2005 ös kiadásról. 110 km en megette (ujfent) a 10,7 litert. Írtak már olyat, hogy keményebbre a gumikat, adalékokat használjak, változtassak a vezetési stílusomon, stb. Én sosem használom pl. ötösben 50-el, de nem is pörgetem a kocsit, vagyis 2500-nál vagy 3000 fordulatnál feljebb nem pörög. naponta kb. a munkahelyemre járok vele, ami oda vissza 17 km. ez olyan vegyesben értendő (nem városi és nem autopályás utszakasz) Mindenhol azt írják hogy ez a fogyasztás sok egy swiftnél. A kocsiban 120 000 van (valós) . Most cseréltek benne gyertyákat, fék olajat, szíjat, és alaphelyzetbe tették az egész rendszerét, mert alapjárat problémák voltak, most már az is jó. az abs és a fogyasztással van már csak gondom. A szerelő az abs kockát tesztelgette, amikor említettem neki a fogyasztás gondomat. A motor diagnosztizáláson (mert azt is megcsináltattam) a lambda szondákat jónak mutatta. Mindenképpen 100 benzint ajánlott innentől. És elmondta, hogy ahhoz hogy kiderítsék mi a probléma, ahhoz első körben tesztvezetik. Aztán kiszedik, és tesztpadra teszik a rendszert (üzemanyag rendszert??? vagy injektort? nem emlékszem mit, de ilyesmit...) de mivel nem biztos hogy hogy igy meglesz a probléma, de az igen hogy eddig ez a művelet (az üzemanyag költségen kívűl) Kb. 50 000- aztán haladnak tovább...

Nem arra gondolok hogy én buheráljam a kocsit, csak szeretném tudni hogy amiket leírtam mit gondoltok arról, és hogy mit tegyek annak érdekében hogy a kocsi ezen a téren rendbe legyen. Mit tanácsoltok?

2020. nov. 24. 22:02
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
1 perc után el kell indulni az autóval, mert utána full felesleges, sőt még rosszat is tesz a motornak. 8 km-ekre, ilyen sok ideig alapjáraton hagyva, teljesen reális 10 liter egy ilyen autónál. Ha szeretnéd javítani, mehetne bele egy injektor tisztító, 1 tank 100-as benya, és egy kikormolás autópályán vagy hasonlón.
2020. nov. 24. 23:23
 12/31 anonim ***** válasza:

"Minden indulás előtt hagyom melegedni a motort kb 4-5 percig"

Ha jól számolok, akkor 100 km alatt majdnem 1 órát járatod álló helyben az autót, hideg motorral. Az simán lehet +1 liter 100 km-enként.

Ez magyarázhatja a magasabb fogyasztást.

Ne járasd hidegen, kb. fél perc után elindulhatsz.

2020. nov. 24. 23:24
 13/31 anonim ***** válasza:
Szerintem is, ha ilyen "közelre" jársz vele, akkor az a 9 liter nem nevezhető soknak. Lehet egy picit több, mint elvárható lenne, de max egy literrel, amivel meg lehet sok mindent nem is lehet csinálni.
2020. nov. 24. 23:30
 14/31 anonim ***** válasza:

Sok az a 9-10 liter. Nekem az Ignist hasonló, vagy ennél rövidebb távolságokon használva is csak a hideg hónapokban sikerül 8 liter fölé vinni a fogyasztást. A 9-et csak akkor haladja meg, ha hó van, és szinte állandóan lépésben megy az ember.

A reggeli 2-3 perc melegítés már játszik ilyenkor, és így ennyi a fogyasztás.

2020. nov. 24. 23:44
 15/31 anonim ***** válasza:
Egyszerű a megoldás...vidd el CO mérésre, a kipufogó-gáz elemzéséből minden kiderül. Ennyi, ez ilyen egyszerű...és akkor nem vagy szubjektív érzésekre hagyatkozni.
2020. nov. 24. 23:57
 16/31 A kérdező kommentje:
Nem tudom hány fokos, mert nem számokkal mutatja, hanem Mutatóval, és a mutató max félig megy fel. A két hónap alatt amióta megvan a kocsi, azóta Sosem ment még feljebb. Nem mentem még vele folyamatosan max kb. 12 km nél többet. Ja de amikor Ráckevére mentem át Halásztelekről, de akkor sem ment feljebb a felénél a mutató. akkor én nem néztem a fogyasztást, akkor a kocsi hetes volt, és nem tünt fel semmi ilyesmi. de igaz, érdemes lenne letesztelni hosszútávon, az nem lenne hülyeség. mert ha akkor pl 6 esetleg 6,5 literre jön ki a fogyasztás, akkor kiderül hogy nincs itt semmi gond.. Vagy nem jol gondolom?
2020. nov. 25. 00:01
 17/31 A kérdező kommentje:

15:

Motor diagnosztizálásnál azt hiszem azt is mérték (?)

2020. nov. 25. 00:03
 18/31 anonim ***** válasza:

A feléig kell mennie a mutatónak, ha továbbmenne, az azt jelentené, hogy túlmelegszik.

Én nem vernék el több pénzt szerelőre, 100-as benzinre, meg hasonlókra, mert lehet, hogy nincs is semmi baja az autónak.

Szerintem csinálj egy rendes teletankos mérést, ne járatgasd percekig álló helyben a motort és akkor kapsz egy valós képet a fogyasztásról.

2020. nov. 25. 00:15
 19/31 A kérdező kommentje:
Egyébként hagy kérdezzem meg a témától függetlenül, hogy a 95 és a 100 as benzin közt mi a különbség? megnőtt fogyasztásra és a katalizátor tisztításához ezt ajánlotta a szerelő, hogy innentől mindig azt tankoljam bele.
2020. nov. 25. 00:30
 20/31 anonim ***** válasza:

Ezen nem kell csodálkozni, a benzines szinte mind ilyen és ennyit eszik.

Volt suzukim és az is zabált rendesen, a mostani dizel meg 6-ból kijön.

2020. nov. 25. 06:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!