Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy szokott kinézni gyakorlat...

Hogy szokott kinézni gyakorlatban új jármű vásárlása hitelre?

Figyelt kérdés

2 millió forint a motor, amit venni szeretnék. Most törlesztek lakást, ami miatt nem tudom egyben megvenni a motort. Viszont futárkodnék vele szabadidőmben, esténként, hétvégén, azaz a motor törlesztőjé így fedezve lenne. Van egy másik motorom, de az nem annyira alkalmas futárkodáshoz, sokat fogyaszt, feleslegesen nehéz és nagy cc.

Kb mennyi THM szokott lenni ilyen motorra, mennyire rugalmasak a futamidő/törlesztőrészlet kérdéskörben? Vagy van 1-2 opció, és azok közül kell választanom? Van ugyanúgy előtörlesztési, végtörlesztési lehetőségem? Hogy zajlik egy ilyen procedúra? Bankon keresztül, vagy közvetlen nekik kéne fizetnem?

Ez lenne az első új jármű, amit veszek, köszönöm a segítséget. Holnap kezdem el intézni, ez csak ilyen előzetes tájékozódás céllal született, hogy ne tök hülyeként menjek be.

2020. nov. 23. 21:57
 1/3 A kérdező kommentje:
Illetve köszönöm a magyar oktatási rendszernek, hogy 26 évesen ilyen kérdésekre nem tudom a választ :D A havi 1 etika helyett haszbos lett volna. Etikát jobb esetben szüleinktől tanuljuk, nem havi 45 percben gimi alatt...
2020. nov. 23. 22:00
 2/3 anonim ***** válasza:

Követem én is a kérdést. Újonnan még nem vettem.

Használtan kereskedésből vettem már kocsit. Igazából ők intéztek mindent. Be se kellett menni külön a bankba meg sehova.

Ott úgy volt, hogy adtak egy ajánlatot, hogy 3 évre havi 30 ezer. Ilyen előtörlesztésről ilyesmikről nem volt szó. Fix Ft alap hitel fix kamattal. 850 ezer Ft körül vettünk fel hitelt és így lett 1080000 a végére.

2020. nov. 24. 15:43
 3/3 A kérdező kommentje:

Ma bementem a márkakereskedésbe. Itt is ilyen. 24 hónaptól van a futamidő, egészen 84-ig. 30%-tól van a kezdőrészlet, amit nekem számoltak kedvezményesen, az havi 30 ezer körül, 4 évre. Végtörlesztés lehetséges bármikor, fix 10 ezer forint díjért cserébe. 1,95 M esetén azaz 580 ezer a kezdés, és kamattal együtt 2,04 millió a teljes végösszeg. Szerintem 94 ezer forint össz hitel eléggé baráti, azt kb 2-3 hét kényelmes részmunkaidős futárkodással megkeresem. Mellette főállás elfér.

Rajtuk keresztül menne a lízing, ha jól értettem az értékesítőt. Banki számlakivonat fog kelleni az utolsó két hónapról meg munkáltatói igazolás. Relatíve egyszerűnek tűnik az egész. Vagy hát a lakáshitelnél egyszerűbbnek tűnik.

2020. nov. 24. 19:42

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!