Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Suzuki Swift 1.3 (2005)...

Suzuki Swift 1.3 (2005) Milyen adalékot ajánlanátok, ami a lambda szondát, és a katalizátort hatékonyan pucolja ki? És milyet, ami az üzemanyag rendszert is ki tisztítja?

Figyelt kérdés
Olyan adalékra gondolok, ami nem gagyi ratyi, hanem tényleg jó cucc, amit itt az emberek ajánlanak saját tapasztalataik alapján, és nem pedig olyan aki csak ajánlja, de fingja sincsen mit ajánl.
2020. nov. 22. 13:46
 1/8 anonim ***** válasza:
Olyan nincs.
2020. nov. 22. 13:47
 2/8 anonim ***** válasza:
semilyet
2020. nov. 22. 13:58
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Lambda szonda tisztításról még életemben nem hallottam. Cserélendő alkatrész, számolni kell ezzel az esetleges kiadással.

Katalizátor tisztítás szintén elég szürke téma, ez is inkább amolyan autószerelői ügyfélriogatás. Vannak rá löttyök, de én szerintem egy szakértő sem ajánlaná, mert a hatásuk legjobb esetben is kérdéses.

Üzemanyagrendszer tisztítására vannak szerek, amik még csak nem is haszontalanok, viszont normál körülmények között ezek is teljesen feleslegesek és az esetek többségében csak az ügyfél lehúzására vannak. A benzinben alapból vannak olyan adalékok, amik meggátolják a lerakódást és egyéb dolgokat, amiket egyesek szerint extra adalékkal kell megoldani. Kizárólag akkor ajánlanék extra adalékot, hogy ha az autó nagyon sokáig állt egyhelyben és beleposhadt a benzin, de ebben az esetben is csak akkor, ha az autó egyértelmű üzemanyagellátási problémát produkál, mert ha nem, akkor csak egyszerűen megtankolod friss benzinnel és ahogy az előbb említettem, a benzinben lévő adalékok majd gondoskodnak a többiről.

2020. nov. 22. 14:50
 4/8 anonim ***** válasza:
Normális üzemanyagnak hívják. Minden más adalék csak pénztárcatisztító.
2020. nov. 22. 23:39
 5/8 A kérdező kommentje:

Értem...

Egyébként a kocsi kicsit sokat eszik. vegyes fogyasztásnál kb 21-22 liter olyan 230 000 km-re volt elegendő. Na ezért gondoltam én adalékra a szondát illetően... A szerelő azt mondta, hogy ez kicsit macerás, mert ki kéne szedni aaa (rem jól írom) az üzemanyag rendszert (vagy befecskendező rendszert?? :o ) és tesztpadra kéne tenni, és akkor még nem is biztos hogy meg lesz a probléma, és ez igy már kb 50 ropi... (előzőleg a motor diagnosztizáláskor a szondás (is) jol működőnek mutatta...) aztán egy szonda csere is 50 körül lenne. A kocsiban 120 000 van (valós) és eddig még nem szedték cseréltek a motorban semmit (sem szondást, szíjat, alapjárati motort stb)

Erről az egészről ti mit tudnátok írni?

2020. nov. 23. 00:53
 6/8 A kérdező kommentje:

Lehet hogy a szonda (ha működik is) miatt eszik ennyit a kocsi?

Egyébként azt mondta, hogy használjam ki a mostani benzint és tegyek bele 100-ast.

Más meg azt (nem szerelő de kocsifan :) ) hogy 100 as, + adalék, és hajtsam meg jól...

Az adalék még azért is kellett volna, mert alapjárat menet közben szeret vissza esni meleg motornál, és ha kuplungot benyomom, és úgy gurulok, akkor vissza esik 350 körűlre, aztán 5-6 másodperc múlva felmegy 600 körűlre (a rendes alapjárat 750. plusz minusz 50)

Szóval 2 probléma miatt kérdeztem az adalékra, remélem valami tudna valamit erről az egészről írni, amit bizalommal várok! :)

2020. nov. 23. 01:01
 7/8 A kérdező kommentje:
Hozzá tenném még, hogy alapjáratom álló kocsinál stabilan egyenletesen 750 fordulat.
2020. nov. 23. 01:04
 8/8 anonim ***** válasza:
Az tökéletes.
2020. nov. 23. 16:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!