Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Elektromos kocsik után is jár...

Elektromos kocsik után is jár üzemanyagpénz?

Figyelt kérdés

Vagyis pontosabban nem tisztán elektromos, hanem hibrid. Ha én a napi 25km ingázásomat jóformán tisztán elektromosan teszem meg megtagadhatják az üzemanyagpénz fizetését?

Jelentkeztem egy céghez, csak egyik ismerősöm azt mondja ha felvesznek mindenképp tömegközlekedést használjak, mert csak a sima autókra fizetnek üzemanyagköltséget.

2020. nov. 20. 03:52
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezd meg a céget.
2020. nov. 20. 04:40
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen
2020. nov. 20. 06:30
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen, az Energia pénz.
2020. nov. 20. 06:30
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezd meg,engem is érdekel.
2020. nov. 20. 06:31
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként km pénz jár utána, nem üzemanyag pénz.
2020. nov. 20. 06:37
 6/8 A kérdező kommentje:
Megkérdem mindenképp majd, ezt csak ismerősöm mondta, hogy elvileg van ilyen.
2020. nov. 20. 07:26
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Az elektromos autó is "üzemanyaggal" megy, nem a semmiből állítja elő a mozgási energiát.

Nem tudom pontosan milyen üzemanyagpénzről van szó. Ha a 9-15Ft-os amortizációs díjra gondolsz, az nincs üzemanyagfajtához kötve. Ilyet az első munkahelyemen kaptam, heti egy oda-vissza út volt elszámolható, mert más városban volt a lakóhelyem, mint ahol dolgoztam. (Azóta a többi munkahelyemen semmit nem fizetnek, de ez mellékes...) Szóval ez törvény szerint jár, függetlenül attól, hogy milyen autód van. Az megint más kérdés, hogy vannak cégek, akik kerek-perec megmondják, hogy hiába járna, ők nem fizetik ki, ennek a tudatában menj hozzájuk dolgozni. (Nem egy ilyennel találkoztam.)

Ha a NAV által elszámolható tényleges norma szerinti üzemanyag elszámolásra gondolsz, el kellene olvasni mit ír a szabályzat. Emlékeim szerint ott csak benzin és dízel és gáz normák vannak fent, a motor lökettérfogatának függvényében. Elég régen olvastam, lehet azóta kibővítették elektromos hajtással is, ezt nem tudom... Előtted is ott a net, az én időm se olcsóbb a tiédnél, keress rá, olvasd el!

De amúgy ha konnektorról tölthető elektromos/plug in hibrid autód van, akkor legfeljebb egy hosszabbítóval a munkahelyen töltöd napi 8 órában, ha megoldható. Ebbe szerintem a cégek is inkább belemennek. Máris ingyen jársz, nem a te áramod fogy. És nem kell foglalkozni az elszámolással, papírozással, utalgatással. Vagy ja hogy te még ezen felül is szeretnél keresni a dolgon?!

2020. nov. 20. 08:37
 8/8 A kérdező kommentje:
Nem akarok rajt keresni, töltési lehetőség sem lenne ahogy néztem.
2020. nov. 20. 08:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!