Autóban miért nem kell hordani a maszkot?
A maszkhordási kötelezettséget sokan úgy fogják fel, hogy az egyetlen célja a közvetlen egészségügyi védelem, pedig a köztereken való kötelezővé tétele arra is sok embert sarkall, hogy inkább ne hagyja el a lakását, ezért is lett bevezetve.
Autóban ülve miért nem kell hordani? Miért nézhetik le az autósok a tömegközlekedőket? Néha kinézek a buszon és olyan suttyó, nagyképű pofákat látni az autókban pöffeszkedve, hogy az elképesztő.
Az autó attól hogy még közterületen van, még nem kell hordani benne, mert egyrészt elvagy zárva a külvilágtól, másrészt ha egyedül vagy, vagy a családtagjaiddal, esetleg lakótársaiddal utazol akkor egyáltalán nem kötelező. Viszont ha "idegennel" utazol, legyen kolléga, barát, mindegy akkor elvileg ugyanúgy kötelező lenne hogy kevésbé fertőzzétek meg egymást. Ha taxiban utazol, vagy tanuló kocsiban mert tanulsz éppen vagy te oktatsz mert ez a munkád, akkor kötelező.
Egyébként meg nem értem mi a problémád.
Kérdező szerintem ugyanaz lehet, aki már évek óta futtatja kiemeléssel a "Miért nem szorítjuk ki az autósokat" című kérdést.
Ha nem, akkor neked lenni hasonló vicces fogyaték.
Megmagyarázom:
1) Nincs kit megfertőzz. Szerinted mégis ki a francot fertőzöl meg az autódban? Ha utasod van akivel nem élsz egy háztartásban, akkor nyilván józan paraszti ész szerint indokolt lehet, de nem lehet kötelezővé tenni.
2) Maszk + szemüveg = párás szemüveg az esetek 80%-ában. Vannak rá módszerek hogy ne párásodjon, de ha kicsit elmozdul, és mégis bepárásodik, így vakon vezet a sofőr ameddig nem tudja megigazítani, az szerinted rendben van? Ha megnézed, a buszsofőrök nagyobb része is leveszi.
Van egy jobb kérdésem: ha annyira érdekel téged a fertőzésveszély, akkor mi a francnak jársz tömeggel? Ott igazán jól el lehet kapni.
"pedig a köztereken való kötelezővé tétele arra is sok embert sarkall, hogy inkább ne hagyja el a lakását"
Szerencsés az, akinek nem kell naponta bejárni a munkahelyére. Én sem hobbiból teszem minden nap, mert egyébként unatkoznék Ha csak otthon lógatom a... lábamat, azért sajnos nem fizet senki.
A kérdésed olyan, mint ha azt kérdeznéd, hogy az ember saját lakásában miért nem kötelező a maszk. Az autóban is zárt térben vagy. Kit fertőznél meg, vagy ki fertőzhetne meg?
A jelenlegi helyzetben inkább "pöffeszkedek" a saját autómban minthogy száz idegennel lihegjünk egymás nyakába órákon keresztül.
15
Egyébként tenyleg vicces, hogy eddig az ment, hogy mindenki járjon busszal, biciklivel, stb. És ez a helyzet oda vezetett, hogy most még az is autóval jár egyedül a munkahelyre, aki előtte sosem be se indította az autót hétköznap. Erre mifelénk emiatt legalább akkora forgalom van reggel és délután, mint a békeidőkben. Teszem hozzá, én is autoval járok, egyedül. Maszk nélkül.
16, igen és még parkolóhelyet is alig találni, én is ezt tapasztalom sajnos... de valamennyire érthető.
Alap esetben hét közben én is busszal szoktam járni, veszek bérletet. Az autót csak hétvégente hazautazásra használom 500-600km-re. De a mostani helyzetben nem szívesen zsúfolódom be a tömegközlekedési járművekbe. Megértem, hogy más se szívesen teszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!