Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Érdemes lenne szinte ingyen...

Érdemes lenne szinte ingyen elhozni ezt az Opelt, aztán később rendbe tenni?

Figyelt kérdés

Adott egy Opel Astra 1.4, 2004es.

99.999 Ft-ért el tudnám hozni.

Ezek a hibái vannak: Szervoszivattyú cserés. Katalizátor hatásfoka alacsony. Klímakompresszor cserés. Kuplung teszi még a dolgot, de elég kemény. Nem tudom mennyi lehet még benne. Az autó beindul, megy. Alapjárat nem teljesen egyenletes. Menet közben hirtelen gázadásra megtorpan az autó. Valószínű gyújtótrafó cserés. Csipegeti az olajat. Egyik rugó törött.

Ezeken felül szokásos olaj, szűrő csere vezérléssel.

Tudom, hogy hosszú a lista. Viszont az autó szinte ingyen van.

Mennyibe fájna kb rendbe tenni? Ha ezeket mind kicserélem szinte új autóm van nem? És még így sem jövök ki többre pénzben mintha vennék egy papíron okés astrát aminek ugyanúgy meglehetnek a maga hibái.

2020. nov. 16. 18:27
1 2
 1/13 3 napos mákos lecsó ***** válasza:
79%
Ez még szerintem drága is érte. Főleg, hogy egy végtelenségig lerúgott x@rról beszélünk. Nem jönnél ki pluszban. Főleg, hogy még biztos lakatolni is kell...
2020. nov. 16. 18:30
 2/13 anonim ***** válasza:
69%

Hát nézd. Én ezt ingyen sem hoznám el igazából.

Ezek tipikusan azok az autók, amik soha nem fognak elkészülni, mindig lesz rajtuk mit javítani, toldozni-foltozni.

Gyakorilatilag nincs olyan eleme ami ne lenne hibás, talán a váltó oké.

Iszonyúan leélt munkáskocsi lehetett, nem tudom legalábbis elképzelni, hogy valaki privát használat során ezt így leélte.

Amit felsoroltál sem olcsó, és erre már maszek szerelőnél is szép szemmel látható munkadíj jön ki.

Aztán olyan apróságokról nem beszéltünk, hogy lakatolás. Mert gondolom rohad is itt-ott.

2020. nov. 16. 18:36
 3/13 anonim ***** válasza:
62%

Szerintem ezt még ingyen se fogadd el.

Ennyi hibát javítani legalább félmillió ha nem több.

2020. nov. 16. 18:55
 4/13 anonim ***** válasza:
74%
Bontószökevény...
2020. nov. 16. 18:56
 5/13 Koplárovics Béci ***** válasza:
68%
Amit felsoroltál, az legalább fél milla. Plusz amit nem, merthogy ezzel az autóval egyszerűen nem foglalkoztak. Most ennyi, de 100km és lesz mégegyszer ennyi baja. Az általad "ajándék"-nak tartott árnál sokkal többet meg nem ér. Fél millát végképp nem, még a leírt hibákat rendbetéve sem. Az utcánkban mondjuk pont ilyen ócskavasakkal rohangálnak a hülyegyerekek.
2020. nov. 16. 19:04
 6/13 anonim ***** válasza:
62%
Én azt az elvet vallom, hogy minden autó érdemes a megmentésre. Ha nincsenek lyukasra rohadva a kasztni fő elemei, akkor csak pénz kérdése, hogy patika állapotúra hozzák. A te esetedben lehet többe kerülne, ha ezt vennéd meg, és raknád rendbe, mintha vennél egy jobb állapotút. Nekem olyan kocsim van, amire az értékének a sokszorosát is rá fogom költeni előbb-utóbb, de én nagyon nem a realitások talaján mozgok, úgyhogy inkább a többiekre hallgass:D
2020. nov. 16. 22:59
 7/13 D. Brasco ***** válasza:
53%
Egyszerűen nem is ertem,hogy jut eszébe egyes embereknek,hogy megvesznek egy ilyen leélt bontószökevény roncsot,es akkor majd arra rálocsolnak egy adag pénzt,hogy "új" legyen.....
2020. nov. 17. 06:54
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem akarlak elkeseríteni de ezt az autót maximum donornak érdemes csak megvenni, viszont ahhoz ez az ár kicsit sok, maximum 60 ezret adnék érte, de szerintem még ez is sok lenne érte. Amit felsoroltál hibákat azoknak a javítása minimum 500 ezerbe lesz benne. Eleve a gyújtó trafó ha tényleg az a ludas az nem olcsó dolog. Én mondjuk adagoló hibára tippelek, esetleg a fojtószelepház van elkoszolódva és ezért ingadozik az alapjárat nekem például ilyen hibám volt. A klíma kompresszor ha csak az az egy baja van minimum 60 ezer Ft egy másik, de lemerem fogadni hogy a klíma rendszer is ereszt valahol, ha a vezérlője pusztult el akkor az majdnem 100 ezer Ft. Ha a klíma neked mondjuk nem fontos mert enélkül is hibátlanul megy az autó akkor ezt kihagyhatod esetleg. A szervo szivattyú ha csak az az egy baja van az is olyan 80-100 ezer Ft egy valamire való utángyártott. Kuplungra is nyugodtan számolhatsz 70 ezret, persze vannak olcsóbbak de azok annyira gagyik hogy ha 10-20 ezer km-t kibírnak akkor az is csodának számít. Az olajcsipegetés az valamennyire elfogadható egy Opelnél vannak olyan motortípusok amik eszik az olajat minimális szinten, ez még nem vészes. Ha törött az egyik rugó akkor párban kell cserélni, de én cserélném az összeset, ami lazán egy 100 as.

Aztán még kitudja milyen nyűgjei vannak amiről még nem tudsz, plusz ha szépen rendbe lesz téve és elkezded használni akkor szintén jöhetnek elő hibák. Ha olajcsere, szűrők cseréje, vezérlés cserével is számolunk az is egy laza 100 ezer. Alkatrészekből is a közép árkategóriásakat érdemes megvenni, legolcsóbbakat elfelejteni mert azok olyanok amilyenek. Aztán még írták hogy biztosan rohad valahol, na a kérdés hogy hol, meg mi. Egy lakatolás is biztosan kelleni fog neki, a katalizátort nem is említettem persze az sem olcsó, bár azt nem tudom mennyibe van kb. Aztán ezek mellett kitudja hogy van-e olajszivárgás valahol valamelyik tömítésnél. Vagy esetleg más elektromos hiba.

Én a helyedben jól átgondolnám. Ha ezt odaadod egy szerelőnek hogy tegye rendbe akkor biztosan olyan árat mond hogy agyvérzést kapsz. Ha 500 ezret még rá kell költeni akkor 600 ezerből van autód, és ha kiderül hogy rohad, meg más egyéb hibái lesznek később akár 1 éven belül akkor szintén kimennek majd súlyos tíz akár százezrek az ablakon.

Persze rajtad áll a dolog. Én ezt az autót csak is kizárólag donornak venném meg, de nem ennyiért. Az a baj hogy ennyi viszonylag komoly hibával túl sok értelmes dolgot nem lehet kihozni már belőle, illetve ki lehet, de nem éri meg, mert az a pénz amit ebbe belelocsolnál abból már egy sokkal jobb állapotú talán 1-2 évvel fiatalabb Astrát tudsz már venni amire maximum annyit költesz hogy legyen egy olajcsere, vezérlés csere, esetleg fékek cseréje és ennyi, utána pár évig használod.

2020. nov. 17. 10:10
 9/13 anonim ***** válasza:
70%
Fillért nem ér.
2020. nov. 17. 10:37
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Többe kerülne rendbetenni mint venni egy elfogadható állapotú használtat. Pénzügyileg bukta, kaparj össze annyi pénzt hogy tudj venni egy autót, mert így nem csak pénzed nem lesz, autód sem.
2020. nov. 17. 11:57
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!