Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hány év megcsinálni a jogosítv...

Hány év megcsinálni a jogosítványt (B kategória)?

Figyelt kérdés
?

2020. nov. 16. 18:14
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
5 hónap volt mindenestül.
2020. nov. 16. 21:10
 12/26 Tubarózsa ***** válasza:
100%
Nekem 5hónap volt. Ebbe 2 bukás is volt (rutin,forgalom)
2020. nov. 16. 21:17
 13/26 anonim ***** válasza:
78%
A páromnak elég volt egy nyári iskolai szünet. (pedagógus)
2020. nov. 16. 21:23
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

Év? Ezt hogy érted?

Én októberben kezdtem az elméletet. Kresz + elsősegély. December elején levizsgáztam ezekből. Az én időmben még úgy volt, hogy a 17. születésnap előtt nem lehetett elkezdeni a gyakorlati órákat. Így mivel januárban van a születésnapom, volt egy hónap kényszerpihenő. Utána rutinvizsga. (Akkor még ilyen is volt.) Majd forgalmi vizsga. A gyakorlati órákat sem siettettem. Nem volt SOS, nem éreztem versenynek, hogy minél előbb meglegyen.

Március elején vizsgáztam szakadó hóesésben. Majdnem április lett mire meglett a papír. Szó szerint papír, mert akkor még nem plasztikkártyát, hanem lapozható papírt adtak egy műanyag tasakban.

Szóval ez így, hogy nem igazán siettem, 5 hónap volt. Ha valakinek nagyon sürgős, 3-4 hónap alatt sem lehetetlen megcsinálni. Évek nem kellenek hozzá. Ez azért nem egy egyetemi képzés, nem agysebészet.

2020. nov. 17. 07:00
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

14-es: Igen, a régi szép idők. Én is még 1998 decemberében kezdtem (ahogy írtad akkor még volt külön rutinvizsga is - itt Budapesten a már nem létező Mogyoródi úti tanpályán, ahol most egy Lidl van), és 1999 Márc 5.-én sikeresen vizsgáztam forgalmiból. Szintén a papír alapú jogosítvánnyal, amibe még azt is beleírták, hogy "kezdő vezetői engedély 2 évig", azaz nem lehetett utánfutót vontatni - és talán külföldre se vezetni vele (de akkoriban nem is lehetett csak úgy áthajtani a határátkelőkön, mint manapság)

Ezután szinte rögtön el is kezdtem a C kategóriát (még a jó öreg Zil-lel), ami pedig Június végére meg is lett. Szóval 3 - 3,5 hónap alatt kényelmesen meglett mindegyik, normális órákban vezetve. Akkoriban talán az oktatók még hétvégéket sem nagyon vállaltak, az szigorúan a családé volt - no és persze még futotta kirándulásra, nyaralásra is az embereknek.

Most nem tudom milyen a helyzet a vírus miatt, de gondolom nehezebb időpontot egyeztetni oktatókkal, és persze vizsgára is menni - így akár simán lehet fél év is belőle, bukások nélkül is.

2020. nov. 17. 10:05
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
Mindennel együtt 3-4 hónap, ha komolyan csinálod.
2020. nov. 17. 10:13
 17/26 A kérdező kommentje:
És hány évesen kezdtétek el?
2020. nov. 17. 11:12
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
18 év és 3 hónaposan ;)
2020. nov. 17. 11:35
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

Kíváncsi lennék, hogy ki és miért pontozta le a "nyári szünet alatt megszerezhető" válaszomat?

#13 voltam.

2020. nov. 17. 11:35
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
20 évesen. Nem kellett hamarabb, de munkához elengedhetetlen.
2020. nov. 17. 11:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!