Év? Ezt hogy érted?
Én októberben kezdtem az elméletet. Kresz + elsősegély. December elején levizsgáztam ezekből. Az én időmben még úgy volt, hogy a 17. születésnap előtt nem lehetett elkezdeni a gyakorlati órákat. Így mivel januárban van a születésnapom, volt egy hónap kényszerpihenő. Utána rutinvizsga. (Akkor még ilyen is volt.) Majd forgalmi vizsga. A gyakorlati órákat sem siettettem. Nem volt SOS, nem éreztem versenynek, hogy minél előbb meglegyen.
Március elején vizsgáztam szakadó hóesésben. Majdnem április lett mire meglett a papír. Szó szerint papír, mert akkor még nem plasztikkártyát, hanem lapozható papírt adtak egy műanyag tasakban.
Szóval ez így, hogy nem igazán siettem, 5 hónap volt. Ha valakinek nagyon sürgős, 3-4 hónap alatt sem lehetetlen megcsinálni. Évek nem kellenek hozzá. Ez azért nem egy egyetemi képzés, nem agysebészet.
14-es: Igen, a régi szép idők. Én is még 1998 decemberében kezdtem (ahogy írtad akkor még volt külön rutinvizsga is - itt Budapesten a már nem létező Mogyoródi úti tanpályán, ahol most egy Lidl van), és 1999 Márc 5.-én sikeresen vizsgáztam forgalmiból. Szintén a papír alapú jogosítvánnyal, amibe még azt is beleírták, hogy "kezdő vezetői engedély 2 évig", azaz nem lehetett utánfutót vontatni - és talán külföldre se vezetni vele (de akkoriban nem is lehetett csak úgy áthajtani a határátkelőkön, mint manapság)
Ezután szinte rögtön el is kezdtem a C kategóriát (még a jó öreg Zil-lel), ami pedig Június végére meg is lett. Szóval 3 - 3,5 hónap alatt kényelmesen meglett mindegyik, normális órákban vezetve. Akkoriban talán az oktatók még hétvégéket sem nagyon vállaltak, az szigorúan a családé volt - no és persze még futotta kirándulásra, nyaralásra is az embereknek.
Most nem tudom milyen a helyzet a vírus miatt, de gondolom nehezebb időpontot egyeztetni oktatókkal, és persze vizsgára is menni - így akár simán lehet fél év is belőle, bukások nélkül is.
Kíváncsi lennék, hogy ki és miért pontozta le a "nyári szünet alatt megszerezhető" válaszomat?
#13 voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!